Hypnotherapie, regressie- en reïncarnatietherapie

Bij hypnotherapie wordt je door middel van een ontspanningsoefening in lichte trance gebracht waarbij je de controle over jezelf houdt. We werken met het onderbewustzijn, hierdoor kom je dichter bij de oorzaak en oplossing van je klacht.

Het wordt ingezet bij uiteenlopende psychische en mentale klachten, denk bijvoorbeeld aan onzekerheid, slapeloosheid, overspannenheid.

Hoe het werkt

Door je bijvoorbeeld bepaalde beelden bij jou op te laten roepen van rustgevende natuur of aanwijzingen om je spieren helemaal te ontspannen kom je in een lichte trance.

Of we gaan in regressie naar een pijnlijk moment eerder in jouw leven (of vorig leven), iets waardoor je steeds weer getriggerd wordt in het hier en nu. Dit kan zelfs voortkomen uit een vorig leven. Met als gevolg dat het angst of paniekgevoelens bij je oproept. Ik kan me voorstellen dat je dat heel spannend vindt, toch is dit een fijne manier die bedoeld is om je inzicht en rust te geven. 

Er bestaan veel vooroordelen over hypnotherapie. Door tv-programma’s waarin je ziet dat degene die onder hypnose gaat geheel is overgeleverd aan de therapeut, die jou allerlei (gekke) opdrachten kan laten uitvoeren. Dat zal in de behandelkamer nooit plaatsvinden. Sterker nog, je leert meer controle te krijgen over je eigen gedachtes en gevoelens. Je onderbewustzijn is net zoals bij een ijsberg niet zichtbaar maar het bepaalt wel waar je staat en hoe stevig je staat.

In de hypnotische toestand kun jij je eenvoudiger ontspannen en je volledig op jezelf richten. Op die manier kun je op zoek gaan naar de oorzaak van je psychische klachten, bijvoorbeeld waar jouw vliegangst vandaan komt.

Hierdoor krijg je meer inzicht en kun je onder begeleiding je problemen onder ogen zien en als het goed is ook oplossen. Het groeiende inzicht maakt het mogelijk om onder begeleiding van je therapeut de problemen te erkennen, te accepteren en hopelijk op te lossen. Het doel van de hypnotherapie is dat jouw klachten verminderen en dat je beter om kunt leren gaan met de psychische klachten.

Meer weten of een afspraak maken? Neem contact met me op.