Gezond bedrijf door betrokken medewerkers

22 mei 2014 Uit Door Tini

Managers en leidinggevenden hebben de grootste invloed op de betrokkenheid van hun medewerkers. De beste managers herkennen en begrijpen de verschillen onder de medewerkers en houden hier rekening mee in relatie tot de werkplek.
In dagelijks contact is het belangrijk dat managers hun interesse in de medewerkers tonen, door te vragen naar het werk en de belangrijke aspecten in iemands leven. Door een cultuur van welzijn te creëren, helpen bedrijven niet alleen de medewerkers meer betrokken te worden maar ook om zich persoonlijk te ontwikkelen.
Onderzoekers van Gallup hebben in 2013 de relatie tussen betrokkenheid van personeel en resultaten onderzocht bij 192 bedrijven in 49 branches en 34 landen. Ze ontdekten dat de het meeste succes te maken had met hogere betrokkenheid van het personeel.
Bedrijven waar medewerkers betrokken zijn hebben hogere productiviteit en klanttevredenheid en meer winst. Daarnaast dalen kortdurend ziekteverzuim en incidenten ook als gevolg van meer betrokken medewerkers.

why-employe-engagement-is-such-big-deal-engagement-effect-on-key-performance-indicatorsUit een enquête verricht bij een groot aantal Europese bedrijven blijkt, dat het percentage van medewerkers dat zich betrokken voelt bij het bedrijf het hoogst in Denemarken is met 21%. In Nederland is dat 9%. Daarmee staat Nederland op de laagste plaats?

Kunnen wij de betrokkenheid van medewerkers positief beïnvloeden?
Talenten benutten, vragen waar mensen energie van krijgen, stel je eens voor dat het zo simpel zou zijn.

En zo simpel is het!

Om betrokken te zijn is erkenning nodig. Hoe vaak vragen we wat mensen hun talenten zijn? En waarvan mensen energie krijgen? Of wat ze nou echt leuk vinden om te doen? Vraag naar hun hobbys, misschien kunnen ze die inzetten voor het bedrijf. Geef mensen waardering en aandacht. Dan zul je merken dat de 91% die nu nog niet betrokken is, zich erkend voelt. Zo creëer je een gezond bedrijf.

Bronnen: http://www.talentevo.com/why-employee-engagement-is-big-deal/ en http://www.multiraedt.nl/

engagement-percentage-Netherlands-212x300