Referenties

_______________________________________
Over de 8daagse training Familieopstellingen:

Ik kijk met plezier terug op de cursus familie opstellingen. In een veilige setting geeft Tini een professioneel opgezette cursus. Ik heb mogen leren van haar jarenlange ervaring. Ik geniet altijd als iemand zijn passie deelt. Je ziet het en het is voelbaar en je leert enorm veel.
Hoewel helen van familie-pijn, zwaar kan aanvoelen, geeft een opstelling een helder inzicht. Ik heb me keer op keer verwonderd over hoe simpel sommige zaken zijn op te lossen. Terwijl ik zelf nooit de oplossing had kunnen bedenken.
Tini leerde ons observeren en opsporen van wat zich aandient in het veld en dan even naar dat punt toe te gaan.
Familieopstellingen werken enorm bevrijdend voor de generaties voor en na ons.
Ik heb geleerd dat je op allerlei manieren en ook allerlei zaken kunt opstellen. Bovendien was de groep cursisten erg leuk en warm. Alsof we al jaren samen werken.
Kortom ,een aanrader als je echt iets wilt leren en iets zinvols wilt ervaren. Het gaat ergens over, heeft diepgang, is inspirerend en helend en met gelijkgestemden. Er werd goed voor ons gezorgd. Elke week een mooie meditatie en een heerlijke soep bij de lunch. Ik heb er van genoten! Ik kijk uit naar een vervolg cursus.
~ Marieke Biersteker-Brammer


De verschillende technieken: fysieke opstelling, poppen, matjes zijn een verrijking voor m’n “gereedschapskist’.
Wat een ongelooflijke dingen gebeurden er. De training is echt een verrijking. Het genogram was voor mij ook een eye-opener, ik kende het van m’n opleidingen, maar nu werd er energetisch naar gekeken, heel bijzonder vond ik dat.
Een hele fijne groep en een heel kundige en gemotiveerde trainster.
Tini bedankt voor deze waardevolle training en ik kijk uit naar een vervolg.
~Sonja Gutter-Hoosbeek
_______________________________________

Ik heb tijdens onze cursus mijn zus Karin en mijzelf opgesteld omdat onze goede band de laatste tijd z stroef ws geworden en daar had ik verdriet van. Twee weken daarna gingen we samen naar een  spirituele cursus zonder dat zij wist van onze opstelling. Tijdens die cursus omhelsde ze mij huilend en zei ; Ik ben zo blij dat je mijn zus bent: Toen we naar huis reden heb ik haar verteld over onze opstelling, dat vond ze heel leuk om te horen. Onze band is nog sterker geworden, daar ben ik zo blij om! ~Annemarie


Ik heb last (gehad) van korte periodes van overweldigende onrust en angst in mijn lichaam. Dit leek op specifieke tijden of plaatsen te gebeuren, maar ik kon er niet de vinger op leggen waarom of waardoor. Het was namelijk geen reëel gevoel, Niets in mijn dagelijks leven leidde ertoe dat ik me meer of minder zo voelde en het leek alsof ik de enige was die ermee te maken had. Het dook gewoon op als een mistbank en kon ook na verloop van tijd weer overgaan.

Meestal had ik het pas achteraf door, maar als ik het wel eerder doorkreeg dan leek ik er geen grip op te krijgen. Daardoor kreeg ik angst voor dit fenomeen en konden mijn dagen ermee gevuld zijn terwijl ik wist er niets aan te kunnen doen.. Op den duur dacht ik, wil ik hier de rest van mijn leven mee blijven zitten? Nee dus, daarom besloot ik professionele hulp te vragen aan Tini.

Ze kwam bij me thuis en samen hebben we een gedetailleerd overzicht gemaakt van mijn familie. Dit was al verhelderend door te zien welke lading er bij mijn voorouders ligt. De oorlogen hebben een grote indruk achter gelaten, waar weinig ruimte was tot dit moment in tijd om het te verwerken. Deze lading werkt op een zekere manier door, waardoor het ook op mij invloed heeft. De beelden van bloedende mensen, de marteling van vrienden, ik kon het zien alsof het zich voor me afspeelde. Een regressie sessie was dus begonnen. Ik kon contact maken met die vroegere gebeurtenissen door in ’trance’ te zijn, maar werkelijk voelde het alsof ik er middenin zat. En zo gek vind ik dat gevoel niet, omdat die mistbank van onrust en angst die ik zo vaak voel ook heel duidelijk aanwezig was.

Tini begeleide dit proces aandachtig en liefdevol. Om eerlijk te zijn weet ik achteraf niet precies wat ze vroeg of deed, maar ik weet dat Tini er vol aandacht bij was. Ik durfde de gebeurtenissen daardoor te doorlopen en zag verbazingwekkend veel herkenbare mensen en situaties die ik in ‘dit leven’ meemaak. Of de beelden dan uit een vorig leven van mij kwamen, of dat het beelden waren van een van mijn voorouders weet ik nog niet, hoewel ik het graag zou willen weten. Wat ik wel weet is dat de mist ineens een heel stuk overzichtelijker is. Dat verkrampende onrustgevoel komt soms weleens langs maar houdt zich nu niet meer vast in mijn lijf. Dankjewel Tini 😀 Joost 

_______________________________________

In het begin van mijn burn-out heb ik vooral het begrip van Tini erg fijn gevonden. Ze begreep hoe ik me voelde, en ik kon vrijuit tegen haar aanpraten omdat dat makkelijker gaat tegen een vreemde. Je hebt zo je eigen gedachtepatronen en tijdens de gesprekken heb ik op een andere manier naar bepaalde dingen kunnen kijken. Ik voel me nu na 3,5 maand weer goed, ik voel me sterker, kom meer voor mezelf op en  ga zelfs spontaan een gesprek aan met een vreemde, dat zou ik hiervoor niet gedurfd hebben. S..v.d. W.

_______________________________________

Het was een fijne sessie, met onverwachte wendingen.  Daarna enkele dagen enorm vermoeid geweest, zelfs mijn lichaam was aan het detoxen. Sinds vandaag gaat het beter. De regressie sessie was top, je begeleiding enorm goed. Maria

_______________________________________

Ik heb weer rust in het beleven van alle dingen die in het dagelijks leven je pad kruisen. Dit was het zetje dat ik nodig had. H.J.

_______________________________________

Ik kreeg goede tips door haar zienswijze. Soms was het best wel confronterend maar dat was goed voor mijn bewustwording. Ik word meer de oude ‘ik’.  Ik had een goed gevoel bij de begeleiding door Tini. Marco P.

_______________________________________

“Het begon zo maar van de een op de andere dag. Het was alsof al mijn energie en geluk in één ruk uit mijn lichaam was getrokken. Ik kon niet begrijpen wat er aan de hand was. Ik was somber, heel moe en vooral heel angstig dat gepaard ging met heel veel paniekaanvallen. Ik was van slag. Niet alleen ik, maar heel mijn lichaam. Ik kreeg hartkloppingen, ik kreeg geen hap meer door mijn keel, voordurend misselijk van de stress en slapeloze nachten. Er was geen stop meer op mijn gedachtes, mijn hoofd raasde 24/7 door.
Niemand in mijn familie had een ‘mentale ziekte’ gehad. We wisten niet precies wat er aan de hand was. Dus met mijn klachten ging ik naar de huisarts. Die verwees mij door naar de praktijkondersteuner en ik kreeg kalmeringsmedicatie. De praktijkondersteuner was een lieve vrouw, maar ik had het idee dat zij niet wist wat zij met mijn problemen aan moest. Ik kwam niet verder, het voelde alleen maar alsof ik meer en meer het diepe dal in ging.
Ik moest op zoek naar iemand die mij wel kon helpen. Mijn praktijkondersteuner was daar mee eens en zij verwees mij door naar een GGZ kliniek om EMDR te gaan doen. Ik was blij dat er een andere oplossing in werking werd gezet. Totdat ik de wachttijden hoorde voor mijn EMDR therapie. Zeven weken… zeven weken wachten terwijl ik geen levenslust meer had. Hoe kom ik die zeven weken in godsnaam door? Het voelde hopeloos.
Er moet iets anders zijn, iets of iemand waarbij ik per direct terecht kan. Iets of iemand die mij kan helpen. Ik ging opzoek en kwam terecht bij Tini. Tini had geen wachtlijsten. Bij haar kon ik meteen terecht. Nog geen vijf dagen later zat ik dan tegenover haar in de stoel. Ik was zenuwachtig. Ik wist niet waarover ik moest praten, want ik wist niet hoe ik van de één op de andere dag somber en lusteloos kon zijn. Aan het einde van mijn intake kwam zij al met conclusie dat deze klachten komen van onverwerkte trauma’s uit mijn jeugd. Ik wist niet dat dat nog tot zoveel klachten kon lijden. Je lichaam slaat alles op en nu kwam al dat verdriet en alle pijn eruit, wat ik jaren nooit heb getoond.
We gingen meteen aan de slag met EMDR therapie. Tini wist precies wat ze moest doen. Bij elke sessie paste ze de behandeling aan naar wat ik op dat moment nodig had. Dit was fijn, want zo werd met elke behandeling aangepakt wat mij het meeste dwarszat. Soms was dat angst, soms somberheid of paniekaanvallen. We gingen altijd kijken waar de klachten vandaan kwamen en zo kon Tini mij helpen om het te verwerken, te vergeven en los te laten. Mijn trauma’s verwerkten we laagje voor laagje. Elke sessie weer een ander element.
Het proces was zwaar. Soms ging het flinke stappen omhoog, dan viel ik weer net zo hard naar beneden in het diepe dal. Het voelde vaak hopeloos of nutteloos. De slechte gevoelens lijken wel voor altijd te duren, maar ik vertrouwde op mijn omgeving die steeds tegen mij zeiden dat het op een dag goed komt. Tini vertelde mij ook dat dit erbij hoort.
En dit was ook zo. Door de weken heen kon ik mijn kalmeringsmedicatie afbouwen. Ik durfde weer op mijzelf te vertrouwen. Het slapen ging ook steeds beter en ik maakte steeds meer uur per nacht. Stapje voor stapje ging ik vooruit. Ik kreeg nieuw werk en school was klaar. Dat leek mij wel tot de ‘nieuwe ik’ te tillen.
Nu, een jaar verder, kan ik zeggen dat ik mij gelukkig en weer fijn voel. Heel af en toe heb ik nog een slechte nacht of dag. Dan is dat maar zo, ik denk daar niet meer veel over na. Het is nou eenmaal zo en het hoort erbij. Het enige waar ik nu alleen op moet letten is dat ik het niet te druk voor mezelf maak en als ik dat wel doe dat ik mijzelf dan even terugtrek. Mijn lichaam geeft dan aan dat het te veel is en hier luister ik dan goed naar. Ik zie het als een soort waarschuwingssignaal.
Ik ben Tini erg dankbaar voor alle sessies die ze met mij heeft gedaan. Ze werkt erg professioneel, maar voelt ook erg in hoe ze je het beste kan helpen. Daardoor kan ik met zekerheid zeggen dat de sessies succesvol hebben geholpen. Dankjewel ❤  Lindsey

_________________________________________
Ik heb van de mindfulnesscursus vooral geleerd om rust in mijn hoofd te krijgen. Je geeft les op een rustige en duidelijke manier. Dank je wel! Hetty

_______________________________________

Ik vind dat je de groep leuk begeleidt, goeie sfeer, ga zo door. Ik heb er van genoten en van opgestoken. Lisa (mindfulnesstraining)

_______________________________________

Fijn om deze lessen te volgen bij jou. Ik heb er veel van opgestoken op een fijne manier. Je bent rustig, attent, begripvol en weet ons op ons gemak te stellen. Sandra (mindfulnesstraining)

_______________________________________

Sinds ik de mindfulnesscursus doe slaap ik veel beter en ben ik veel tevredener, dus minder gefrustreerd. Hartelijk bedankt! Richard

_______________________________________

Bedankt dat je ons weer zoveel geleerd hebt en zo geduldig met ons was. Tot de volgende keer. Liefs Ineke (mindfulnesstraining)

_______________________________________

Lieve Tini,

De gesprekken die ik met jou heb gehad zijn voor mij heel verhelderend geweest. Je stelt de juiste vragen waardoor ik het gevoel had dichter bij mezelf te komen om bepaalde dingen te kunnen relativeren en inzicht te krijgen.
Het geeft heel veel rust om met jou te praten. Het voelt heel erg vertrouwd wanneer ik gesprekken met jou heb. Je manier van benaderen is heel open en transparant en direct. Daar hou ik van. Daarbij is de opluchting erna zo ontzettend fijn gevoel! Ik voel mezelf normaal niet snel op mijn gemak om over bepaalde situaties te praten. Bij jou voel ik mezelf wel heel snel op mijn gemak. Jij beschikt over de juiste vaardigheden om bepaalde zaken inzichtelijk te krijgen.
Dankjewel daarvoor.  Liefs B.R
_______________________________________

Ik heb veel meer rust in mijn hoofd. Ik luister naar mijn innerlijk. Ieder mens zou deze mindfulnesstraining mogen volgen. Tini straalt rust uit en ze weet je op je gemak te stellen. ik voelde mij heel ontspannen bij jou. S.P.
_______________________________________

De mindfulnesstraining geeft me rust, en ik ben er bewuster door geworden. Tini is professioneel, en respectvol. Ze was in de lessen goed voorbereid en gaf altijd snelle reacties op de mail. Y.G.
_______________________________________

Als man vond ik het makkelijk om vrijuit met je te spreken, want jij biedt veiligheid zonder veroordeling. D.M.

_______________________________________
Tini straalt rust en zelfvertrouwen uit.Ik heb leren loslaten.M.F.

________________________________________
Ik oordeel minder, ‘alles is goed’ denk ik dan. H.Z.

________________________________________
Ik sta meer in het hier en nu en ben positiever in het leven. ‘Het is zoals het is’ denk ik nu vaak. Tini is rustig en respectvol naar alle cursisten. B.S.
________________________________________
Door de mindfulnesstraining ben ik veel bewuster geworden. K.B.

________________________________________
Ik heb geleerd positief te denken en kan beter loslaten. C.W.

________________________________________
Ik heb veel meer rust in mijn hoofd, ik luister naar mijn innerlijke stem. Ik sta meer in het nu en geniet veel meer van het leven. Iedereen zou deze training mogen volgen. Tini straalt rust uit en weet je op je gemak te stellen. (Mindfulness) – T.B.
________________________________________
Zo blij dat ik naar aanleiding van je boek Stress en burn out bij jouw mindfulness training terecht ben gekomen! Het heeft me zoveel opgeleverd, ik ervaar nu meer rust, kan beter bij mezelf blijven en loop mezelf niet meer voortdurend voorbij. Door jouw waardevolle lessen en de inbreng van de mede-cursisten heb ik veel nieuwe inzichten gekregen. Dingen loslaten blijft moeilijk maar ik kan beter relativeren en steeds weer terugkeren naar het ‘nu’. Na nog een vervolgcursus en meditatietraining ga ik onze groep echt missen. Maar we houden contact!!

‘Tini weet op een liefdevolle en respectvolle manier je naar jezelf te laten kijken waardoor je weer in je kracht komt.’ Dank je wel voor het moois wat je tot bloei weet te brengen!!
Ilse Bianchi
________________________________________
Leuke docent en Tini kan een hele leuke cursus mindfulness geven. Ze kan zaken verhelderen en uitleggen waarom het is zoals het is. B.J.
________________________________________
Ik heb de dingen weer helder op een rij en kan me weer focussen. P.T.
________________________________________
Ik ben me bewuster geworden van wat communicatie met je doet. Dat het je krachtig kan maken maar ook afzwakken als je dit toelaat. (assertiviteitstraining)  A.L.

________________________________________

Beste Tini, met veel plezier heb ik een aantal gesprekken met je gevoerd: het was heerlijk om door jouw spiegeling bevestigd te worden dat wat ik zelf denk voor mij ook altijd het beste is :) Je grote kennis van alle facetten van ons mensenzijn was een fantastische bron om samen te verkennen. Dank je wel! Mariette Muijsken

_________________________________________
Het pad van ontwikkeling is soms grillig en af en toe lijken drempels onneembaar hoog. Dan is het fijn als er iemand naast je staat, je hand pakt en met je meeloopt. Dat deed Tini voor mij. Ze luisterde geduldig en zonder oordeel, gaf vertrouwen als ik dat zelf even niet meer had. En stimuleerde me om de kracht in mezelf te vinden, aan te boren en te ontwikkelen. Een kracht die we allemaal hebben. Ik ben blij dat ik Tini heb gevonden en dat ze een stukje met me is meegelopen op mijn pad. Nu loop ik op eigen kracht weer verder met veel liefde voor mezelf en mijn dierbaren. Want liefde is de sleutel. Voor alles. Wendy

_________________________________________
Na een heftige periode was ik stuurloos en kwam er zelf maar niet uit. Dankzij de open en nuchtere gesprekken met Tiny hielp ze mij weer achter het stuur te zitten van mijn eigen bus en ben ik weer op de goede weg.  Bedankt voor je nuchterheid en duidelijkheid, kunnen al die psychologen/psychiaters nog wat van leren. C.
__________________________________________

Over trainingsreis ‘Terug naar je kern’:
Mooie stiltewandelingen gedaan, heerlijk gegeten, het betekende een mooie groei voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Een aanrader!! Bedankt! M.S.
___________________________________________

Over  trainingsreis ‘Terug naar je kern’:
Ik heb deze verwenweek ook absoluut als zodanig ervaren. Het feit dat er vanuit de dagelijkse sleur nu voor je gezorgd wordt, werkt helend. Dat er daarbij ook nog ruimte is om jezelf beter te leren kennen en er in deze omgeving ruim voldoende mogelijkheid is om tot jezelf te komen, maakt de naam “Terug naar je kern” helemaal waar. Het groepsproces is in deze ook erg belangrijk gebleken. Juist door met ‘onbekenden’ over zaken te kunnen praten die zij niet kenden geven zij jou een open en objectieve kijk op zaken.  Jolanda P.
___________________________________________

Tini, we zijn bij jou gekomen met de vraag om ons te helpen met de boze buien van mijn zoontje. Als hij boos was kon hij slecht uit zijn boosheid terug komen. Dankzij jou hebben wij allerlei handvatten gekregen om hiermee om te gaan. Je hebt mijn zoontje handvatten gegeven om minder vaak boos te worden, je hebt mij geleerd hoe ik hem moet benaderen als het toch even zo is. En dat het soms ook gewoon mag, boos zijn.

We zijn je dan ook ontzettend dankbaar. Ingrid van Baar
___________________________________________

Ik heb heel veel gehad aan jou adviezen. Daardoor kan ik de vechtscheiding heel goed aan. Ik was een warhoofd die niet kon slapen die nogal robust was en lomp. Nu kan ik zelf slapen  met alle rottigheden die er zijn. Dit komt omdat ik zo goed kan ontspannen en mijn hoofd daardoor helemaal kan legen.Heel erg bedankt nogmaals. Hans van Dijke
___________________________________________

Tini ik wil je bedanken voor het herpakken van mijzelf! Mede door de hulp van jou heb ik veel inzichten gekregen en sta ik weer met beide benen in mijn fijne werkomgeving. Dat was even zoek. Door een aantal oefeningen en daarin een open houding van mijzelf relativeer ik alles weer beter. Een eye opener was je voor mij! Heel fijn dat je mij daarin op weg hebt geholpen met je open betrokken houding, top. Sonja
___________________________________________

Ik ken Tini als een betrokken, warme vrouw met een goed ontwikkeld zakelijk instinct. Tini heeft de gave om tot de kern door te dringen, zowel bij persoonlijke begeleiding als bij ondersteuning op het zakelijke vlak. Haar creatieve geest helpt je als ondernemer om je bedrijf op een originele en daardoor opvallende manier in de kijker te zetten. Tini is gedreven en empathisch, een uitstekende combinatie om ondernemers goed op de rit te zetten. Wilma Koolen Eigenaar inbeweging-coaching

___________________________________________

Doordat ik vanwege mijn werksituatie overspannen ben geraakt ben ik bij Tini terecht gekomen. Samen hebben wij hard gewerkt om mij er weer bovenop te krijgen en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Ik heb onze gesprekken als zeer positief ervaren. Ze is rustig, luistert goed, prettig persoon, lief, meelevend en respectvol. Tini bedankt voor je hulp om mij weer een tevreden en gelukkig mens te laten zijn. Marja
___________________________________________________

Met 3 stemmen in mijn hoofd, is mijn leven niet eenvoudig.De stemmen zijn nl. altijd negatief. Na 2x meditatietraining, ben ik nu reeds 1 stem kwijt, en ben ik zelf steeds meer in staat die negativiteit te tackelen.Mijn leven is daardoor een stuk rustiger geworden, en met een intensiteit die goed bij mij past en die ik aan kan.Mede door de aandacht en goede handreikingen van Tiny. Zij is gewoon een topper. A. Laan

___________________________________________________

Hoi Tini, Jij hebt bereikt wat ik wilde. Je hebt me in beweging gekregen. Je hebt me terug gezet naar mijn gevoel, daar waar ik thuis hoor, maar van was vervreemd. Ik ben eindelijk weer ik aan het worden. en, je hebt me de handvatten gegeven om het vast te houden. Dank je wel. S.V.
___________________________________________________

Ik heb leren luisteren naar het gevoel in mezelf, alles is goed. Tini luistert naar je en geeft dan goede adviezen. A.J.G. de Wit, ondernemer
___________________________________________________

De meditatiecursussen van Tini hebben mij veel rust en inzichten gegeven. Heel waardevol in het dagelijks leven! Bedankt Tini!
___________________________________________________

Over de ontstress- en ontspanningstraining:
Deze training heeft me geholpen bewust te worden van mijn eigen knelpunten. En om meditatie en andere hulpmiddelen toe te passen om voor jezelf de juiste ontspanning en bewustwording te vinden. Leonie
___________________________________________________

Over de ontstress- en ontspanningstraning:
Ik kan de workshop aanbevelen om jezelf te leren ontstressen middels meditatie en ademhalingsoefeningen. M. Schager, kwekersassistent

___________________________________________________

Soms heb je iets of iemand nodig die je op het juiste moment triggert. Ook bij mij was dit het geval en zo kwam ik bij je terecht. Door jouw hulp en positieve instelling heb ik mijn leven weer op de rails gekregen. En als het even tegen zit dan kan ik altijd weer terugvallen op hetgeen ik heb geleerd. Marianne de Boer

___________________________________________________

“Vanochtend (31-1) hadden we een training van Tini Worp van Primeres. Het was zeer leerzaam en verhelderend. Bedankt Tini!”
Peter Commandeur, Eigenaar PC Reclame.
‘We hebben ontzettend veel geleerd qua communicatie binnen het bedrijf. Het gaat bij Tini op zo’n relaxte en fijne manier. We zitten weer vol goede voornemens en ik denk dat wij ieder jaar op herhaling gaan. Het is gewoon een aanrader voor ieder bedrijf.
Monique, Eigenaar PC Reclame.

__________________________________________________________________

“Wat de familieopstelling bij mij naar boven bracht was een enorm gevoel van ballast, die ik naar mijn moeder toe voelde, ik wist al dat ik iets van haar mee zeulde, en dat kwam toen ook naar boven. Zij droeg iets van mijn oma, haar moeder mee en ze projecteerde dat weer op mij, omdat ik daar gevoelig voor was. Ik liet die avond dmv  de representanten dit stuk los.

Iets wat met mijn dochter gebeurde daarna heeft me enorm veel verdriet gedaan, ik was er steeds voor haar, altijd, zonder dat het opdringerig was, en zij zag mijn verdriet en omarmde dat ook.

Nu langzamerhand alles weer oké is, heb je het daar niet meer over, maar deze week was ik bij haar, en het voelde als magic, zo fijn en warm, hoewel dat vrijwel altijd is, maar nu in het bijzonder.

Gisteravond voor het slapen kwam ineens die avond, de familieopstelling in mijn gedachten, en vanmorgen onder de douche viel het puzzelstukje op zijn plaats.. Ik ben degene geweest die haar kon helpen.. ik alleen, en dat is het..IK DOE ER TOE.

Moeder/dochter/moeder/dochter de cyclus is doorbroken, ik voel het , zo,n opluchting en zoveel tranen hier….Ik denk dat je het wel begrijpt… het is heel intens het is ongelooflijk dat zoiets gewoons zo,n enorme impact heeft op mij”
C.K.
__________________________________________________________________

Tini heb ik leren kennen via haar blogs over geluk bij ondernemers. Het was voor mij dusdanig herkenbaar dat ik met haar een gesprek wilde aangaan. Ik vond al een jaar mijn werk in mijn eigen bedrijf niet meer leuk. Mijn passie was grotendeels verdwenen en wist niet waarom. Ik had al gesprekken bij andere therapeuten gehad, maar bij Tini vond ik meer herkenning. Bij de kennismaking  vertelde zij openhartig over haar burn-out, waardoor ik ook makkelijk over mijn “problemen” kon praten. Met Tini had ik al snel een klik en haar lieve en nuchtere aanpak sprak mij erg aan. Tini kan zich goed verplaatsen in een ander en luistert bijzonder goed. Ik was een periode erg angstig en ze maakte mij weer rustig in mijn hoofd en gevoel. Door haar complimenten, enthousiasme en vooral door mijn spiegel te zijn, kreeg ik weer mijn energie en zelfvertrouwen. Na een paar sessies had ik voldoende inzichten gekregen om op mijn eigen te vertrouwen.

Ik heb geleerd dat je soms niet voldoende inzichten hebt om je eigen problemen op te lossen. Je mag (Tini) om hulp vragen, daar zijn coaches voor. Ik ben blij dat ik haar heb mogen ontmoeten, bedankt!
Jacco Deen, ondernemer

______________________________________________________________

Tini blijft rustig en wat ze ons buiten de vaste ochtend heeft gegeven zorgt voor ondersteuning. Sam

__________________________________________________________________

Door de meditatietraining ben ik meer ontspannen en minder oordelend. Tini komt op mij over als integer, luisterend en niet oordelend maar wel goede adviezen gevend.
Jolanda Pant

__________________________________________________________________

De meditatiecursus heb ik als positief ervaren. De docent maakt het zeer toegankelijk en staat met beide benen op de grond.
C.B.
__________________________________________________________________

De docent is rustig, duidelijk en liefdevol. Ze staat open voor wat mensen in de groep aangeven ->flexibel. En ze kan goed luisteren.
Judith Bakker
__________________________________________________________________

Wil je je leven meer verdieping geven?
Wil je liefde en warmte ontvangen?
Leven in het hier en nu?
Dan is een meditatiecursus van Tini zéker iets voor jou.
A.L.
_________________________________________________________________

Tini Worp is een fijn en enthousiast persoon om samen mee te werken. Zij is oprecht geïnteresseerd in haar medemens en weet vrij snel tot de kern van de problemen door te dringen. Of dit nu op persoonlijk of zakelijk vlak is. Tini weet door haar creativiteit met werkbare oplossingen te komen, waardoor mensen echt geholpen worden en binnen no-time weer verder kunnen. Ik kan Tini van harte aanbevelen! Belangrijkste kwaliteiten: Geweldige resultaten , Waar voor uw geld , Creatief
Norman Talma, FFP, Scheidingsplanner

__________________________________________________________________

De weg naar huis

Het is best eng om jezelf een coach te gunnen. Een coach,  counsellor of therapeut. Je doet het niet uit weelde. Er is dan namelijk ‘iets’ met je aan de hand. Iets dat eraan schort, iets dat je in de weg zit, iets dat je belemmert in je persoonlijke groei. Zakelijk en/of privé. Dat dat ‘iets’ veel meer mensen parten speelt, zet je voor het gemak maar even weg. Stel je voor dat het gewoon gaat voelen. Dan wordt kiezen voor een coach dat misschien ook. En dat is eng.

Want je kwetsbaar opstellen is eng. Iemand een kijkje geven in je hoofd, in je ziel, is moeilijk en kan confronterend zijn. Die confrontatie ga je liever uit de weg. En juist dat staat je in de weg.

Dan misschien toch kiezen voor een duw in de goede richting? Maar wie kies je dan en hoe scheid je het kaf van het koren?
Als je al de moed hebt opgevat de stap te zetten, dan verdiep je je liever niet in alle vormen van coaching die er zijn,  het kostenplaatje wat eraan vast zit en of in hoeverre je verzekeringsmaatschappij het vergoedt.

Het gaat meestal ook niet om het soort of de vorm of de kosten en vergoeding. Waar het om draait is de klik. Het vermogen van de coach om je op je gemak te stellen zodat jij je open durft te stellen. Een klik is niet te koop. Voor de juiste klik moet je ook een beetje mazzel hebben.

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat bovenstaande over mij gaat. Waar ‘je’ staat kun je ‘me’ invullen. Misschien dat mensen zich erin herkennen, maar ik kan alleen over mezelf spreken. Over mijn behoefte, mijn stappen en mijn ervaring.

Zo zocht ik ook een beetje mazzel. De weg van zelfhulp bewandelde ik al even,  met succes, maar het was tijd voor het nemen van wat laatste hobbels waar ik als een berg tegenop zag. Omdat ik vaak wel plezier heb in wat ik doe, maar nog veel tekort geloof heb in mezelf.

Zo ontmoette ik Tini Worp. Via via. Ze werd mij aangeraden door iemand aan wiens mening ik grote waarde hecht. Dat is óók mazzel. Ik trok de stoute schoenen aan en zette die extra stap. Zo kwam ik bij Primeres, bij Tini terecht. Bij haar voelde ik me direct op mijn gemak. Daar was die klik. Mazzelaar!

Tini heeft een natuurlijk overwicht waardoor niets opgedrongen voelt. Zij heeft de wijsheid niet in pacht en predikt dat ook niet. Zij helpt je een beroep doen op je eigen wijsheid in je eigen kracht. Het voelde niet alsof zij meester is en ik leerling. Het was alsof ik sprak met een goede vriendin. Met als groot verschil dat zij vanuit haar professie haast ongemerkt tools meegeeft waar je verder mee kunt bouwen.  Tools die voegen, passen en helen. Pratend vanuit het hart zet zij je terug in je energie. Ik stond versteld over het voortdurende effect erna. Het was alsof ik thuis kwam.

Het is best eng om jezelf een coach te gunnen. Tot je je realiseert dat juist in je kwetsbaarheid je kracht ligt. Ik heb niet de illusie dat er nooit meer hobbels zullen zijn om te nemen. Sterker, zonder hobbels geen persoonlijke groei. Maar ik heb geleerd er niet meer als een berg tegenop te zien en ze vanuit passie tegemoet te gaan. Met compassie voor mezelf. Dat wel, want ik bepaal het tempo.

Gun jezelf het gevoel van thuiskomen. Thuis, bij jezelf. Primeres wijst je de weg.
Mieke Koomen, ondernemer

__________________________________________________________________

“Tini is een warme, slimme persoonlijkheid met een prettige en directe benadering vanuit een holistische invalshoek: zij benoemt en confronteert zodanig dat zij daarmee een mooie spiegel creëert voor eenieder die het beste uit zichzelf wil halen.”

Richard Komen, Financieel Planner, Directeur , Scheidingsbemiddelaar

__________________________________________________________________

Ik ben een aantal keren bij Tini geweest en ik besef nu dat je bij jezelf te rade kunt gaan als je niet lekker in je vel zit. En dat voelt goed.
R.V.
__________________________________________________________________

Door de gesprekken met Tini en de EMDR ben ik anders gaan denken, waardoor ik rust en vooral ruimte in mijn hoofd heb gekregen. Ik heb de dingen die ik heb meegemaakt nu een plek gegeven.
M.W.

__________________________________________________________________

Vorig jaar augustus kreeg ik, 3 dagen voor mijn vakantie, te horen dat ik per 1 november mijn baan kwijt zou raken. Ineens zit je met heel veel vragen. Wat wil ik? Wat kan ik? Hoe moet dat nu? Via een kennis ben ik in contact gekomen met Tini. Door die gesprekken leer je goed te luisteren naar jezelf. Wat wil je, wat voel je. Ik voelde me op een zijspoor gezet, niet meer belangrijk. Ook wilde ik al heel lang stoppen met roken.

Het is voor mij een enorme rijke ervaring geweest. Ik ben gestopt met roken en heb gelukkig ook weer een nieuwe baan. Tini heeft me net dat zetje in de goede richting gegeven. Tini, bedankt voor je hulp met het stoppen met roken en het creëren van rust in mezelf.
Edwin.

__________________________________________________________________

Ik heb van Tini goede handvatten gehad zoals EFT, EMDR en die helpen om goed in het Nu te blijven. Ik had al eerder EMDR bij een andere therapeut gehad maar ik vond het bij Tini erg goed. Door de gesprekken heb ik mijn werk kunnen blijven doen en ik kan beter met mijn emoties omgaan. Voor zingeving, emoties en scheidingsproblematiek zou ik Tini zeker aanbevelen.
S.A.

__________________________________________________________________

Ik keek steeds uit naar de gesprekken met Tini. Ik heb geleerd beter te communiceren en mijn gevoel te uiten. Ik had het gevoel er alleen voor te staan toen mijn vrouw vertelde dat ze wilde scheiden en de gesprekken met Tini waren voor mij een grote steun.
B.E.
_________________________________________________________________

Ik heb de gesprekken met Tini prettig gevonden. Ik heb daardoor geleerd mijn gevoel meer te uiten, dat was iets wat ik nooit deed. Hierdoor krijg ik meer begrip van mijn omgeving. Door te praten over wat ik voel ben ik minder aan het piekeren en heb ik meer rust in mijn hoofd.
T.V.

__________________________________________________________________

“Ik wilde meer lol in mijn werk, efficiënter werken en rust in mijn hoofd. Omdat ik er zelf niet helemaal meer uitkwam, heb ik Tini gevraagd mij te helpen. En dat deed ze: door kritische vragen te stellen, de dingen vanuit een objectief standpunt te benaderen en praktische tips te geven, kreeg ik meer inzicht in mijn handelswijze en heb ik een aantal handvaten gekregen om mijn doelen te bereiken. Het is nu aan mij om het geleerde in praktijk te brengen. Ik ben heel blij dat ik Tini benaderd heb: zonder haar was ik niet zo ver gekomen! Als ik nog eens vastloop, is zij de eerste die ik bel. Bedankt!
W.D. ondernemer

__________________________________________________________________

Dag Tini,
Bij deze wil ik je bedanken voor de fijne gesprekken die ik met je heb gehad, ik heb er veel aan gehad en heb het gevoel dat ik nu krachtiger in het leven sta. Uiteindelijk moet je het zelf doen, maar jij hebt mij zeker op het juiste spoor gezet. Heel veel succes met je praktijk en nogmaals heel veel dank.
Sylvia

__________________________________________________________________

Tini, Dankzij jou ben ik bij mezelf gekomen. Ik durf stappen te nemen. En ik ben weer blij. Bets

__________________________________________________________________

De EMDR methodische therapie heb ik via Tini gevolgd. Door een traumatische ervaring had ik ontweek ik bepaalde situaties. De begeleiding van Tini was op een gelijkwaardige, respectvolle wijze. Er was een vertrouwelijke sfeer zodat je er gauw thuis voel en jezelf kan zijn. De emotionele lading die ik bij de gebeurtenis had was na een aantal sessies gereduceerd. Een heerlijk bevrijd gevoel geeft dat. Vol vertrouwen zie ik de toekomst tegemoet. Bedankt Tini, ik ben hier zo blij mee!
Lilian

__________________________________________________________________

Mediteren vond ik vaag & wazig, maar wil wel weten waar ik dit eigenlijk op baseer, dus heb een Workshop gevolgd. Belangrijkste ervaring was de rust in mijn hoofd, even leeg maken van denken, dat heeft het mediteren me opgeleverd, zo ook ontspanning dmv concentreren op ademhaling.Ondanks dat het niet echt mijn ding is, heb ik wel het nut ervan ervaren, relaxed zijn, luisteren naar rustige stem Tini, mooie muziek en een vogel op de achtergrond. Loslaten van alles en ff niks!Vind echt dat dit loslaten, bewustworden van oude pijn dmv meditatie naar boven kan komen. Dus goed om oorzaak van een probleem te vinden, ervaren! Een aanrader van een sceptische kriticus dus. Bedankt.
Hettie
__________________________________________________________________

Op vrijdaag 25-3 meegedaan aan de workshop. Het was een heel prettig samenzijn. ‘Oude’ technieken, werden met een ‘nieuw sausje’ aangeleerd. Zo kun je uitproberen wat het beste bij je past. Het is fijn dat ik van deze tijd gebruik mocht maken. Tini hartelijk bedankt voor je tijd en het delen van je inzichten met ons! Het was de moeite (meer dan) waard.
Gerda.
__________________________________________________________________

Ik heb eind maart een ochtend bij Tiny geleide meditatie gedaan. We waren met 4 pers. Ik wist van te voren niet zo goed wat ik mij er bij voor moest stellen maar door Tini werden we begeleid ,d.m.v.een ontspanningsoefening naar een andere periode in ons leven die veel gevoelens bij mij opriepen en me aan het denken heeft gezet en hoe ik verder kan met mijn leven. Al met al een leerzame ochtend.
V.N.
__________________________________________________________________

Het meditatieuurtje heb ik als een pas op de plaats ervaren in een hardhollende wereld. Alles moet op tijd, eerst even dit en dan weer dat. Als er iets tussen komt zijn we van slag door tijdsnood. Tijdens de meditatie neem je even afstand van alles, gaat in gedachten naar hele fijne rustige plaatsen in uiterste ontspanning. Als je dan weer terug komt in de werkelijkheid,kun je de dagelijkse druktes beter relativeren. Het geeft je rust om door de dagelijkse druktes heen te komen. En het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Bedankt voor de cursus.
L.R.

__________________________________________________________________

Ik heb een korte meditatiecursus (3 keer) bij Tini gevolgd om te ervaren wat dit is. Ik vond het heel prettig. Na iedere cursusdag stuurde Tini een meditatie die we die dag gedaan hadden naar ons toe als luisterbestand. Dit was heel fijn want zo kon je de meditatie thuis ook gebruiken. Margriet
__________________________________________________________________

Doordat ik last had van paniekaanvallen ben ik naar Tini gegaan. Zij heeft me met EMDR geholpen waardoor het gevoel van onmacht veel minder heftig werd. De ontspanningsoefeningen doe ik nog steeds. Ik merk dat ik door het coaching traject beter let op wat goed voor me is en waar mijn grens ligt. Ik heb weer ontdekt wat mijn hobby’s zijn en waar ik energie vandaan haal. Ik zou dit anderen zeker aan willen raden. H.S.

__________________________________________________________________

Begin dit jaar voelde ik me hoe langer hoe somberder, ik sliep slecht en had, als ik dan wel had geslapen, nare dromen. Dan begin je je af te vragen waar dat allemaal mee te maken heeft. Het gebeurde steeds vaker dat ik liep te mopperen en zeuren terwijl ik van nature een opgewekt karakter heb en mezelf tot de categorie “bofkont” reken.
Na een tijd lang naar Tini’s gezicht op haar site te kijken en me af te vragen of zij de juiste hulpverlener voor mij was, heb ik bij haar hulp gezocht met de vraag” wil je me helpen te ontdekken wat er aan de hand is”. Na het eerste gesprek voelde ik me nog somberder dan ik al was want ze legde met haar directe vragen de vinger op de zere plek. Ze heeft heel direct mijn allergieën en mijn drijfveren helder benoemt. Z heeft ze me geholpen om een aantal “draken” uit mijn jeugd te veranderen naar lichte herinneringen. Door de gesprekken met haar heb ik het allemaal weer in het juiste perspectief kunnen zetten.
De sprankeling die ik, als vanouds, weer voel, blijkt niet alleen in mijn privéleven maar ook in mijn werk. Tini is op een heel goed moment op mijn pad is gekomen, zij was dus ook echt de goede hulpverlener want ik sta gewoon nu weer met beide benen op de grond. V.A.
__________________________________________________________________

Ik kwam bij Tini voor EMDR voor iets ingrijpends dat ik op mijn werk had meegemaakt. De week na de eerste EMDR behandeling was ik heel moe. De 2e week was ik weer blij, ik voelde me goed. Het voelde vertrouwd en prettig bij Tini. Ze is heel rustig en dat sprak mij aan. K.R.

__________________________________________________________________

“Voordat ik bij Tini kwam, dacht ik als dit zo doorgaat dan hoeft het van mij niet meer. Door de gesprekken en de oefeningen ben ik veel rustiger geworden. De nare dingen hebben een plek gekregen. Spanningen zijn veel minder. Ik voelde me eerst als een snaar, zo gespannen. Nu heb ik dat zeker niet meer. En de energie is weer teruggekomen. H.V.

__________________________________________________________________

“Ik had een vreselijke angst voor slangen. Nu is dat niet zo heel erg zolang je niets met slangen te maken hebt, maar toen nam mijn zoon een slang in huis. Dan kan je zeggen: ik kom niet meer, of je gaat er mee aan de slag en dat heb ik dus gedaan. Ik heb een afspraak met Tini gemaakt voor EMDR. Wat er precies met je gebeurt, kan ik moeilijk uitleggen, weet wel dat ik daarna erg ontspannen en relaxed was. De slang bij mijn zoon was er inmiddels niet meer, maar ik ben daarna op vakantie geweest naar Lesbos en wat ik niet wist, is dat er daar veel slangen zijn en dat ik daar ook rechtstreeks mee geconfronteerd werd. Mijn angst voor slangen is niet verdwenen maar teruggebracht naar wat de meeste mensen hebben ,een normale angst voor slangen.” C.W.

__________________________________________________________________

Ik ben blij dat Tini mij heeft kunnen helpen.

__________________________________________________________________

Prima geholpen de gesprekken en de coaching met de bliebjes. Gedachten komen weer in de juiste volgorde. T.Z.

__________________________________________________________________

Op aanraden van een vriendin ging ik met Tini een aantal keren voor counseling wandelen en al wandelende kwamen diverse levensvraagstukken aan bod. Tini liet mij eigenlijk zien door haar vraagstelling en houding dat dingen ook op een andere manier opgelost kunnen worden. Ik kreeg door haar zelf inzicht in mijn situatie en kon er door een aantal oefeningen mee aan de slag. I.T.

__________________________________________________________________

Ik voel me een stuk zekerder en ben blij dat zij mij zo goed heeft kunnen helpen.

__________________________________________________________________

Ik wilde kijken of ik iets in mezelf kan veranderen, wat een aantal piepjes al niet kan doen.Ik heb er gewoon nu een veel beter gevoel bij/over. P.S.

__________________________________________________________________

Ik heb 3 gesprekken gehad en die leverden mij veel inzicht op. Het is fijn om iemand te hebben die met je meedenkt. Ik ben blij dat ik bij Tini ben geweest. R.G.

__________________________________________________________________

Om privacyredenen zijn namen van sommige betrokkenen weggelaten.