Training werken met familieopstellingen

Training familieopstellingen inzetten en begeleiden
Wil je leren om met familieopstellingen te werken of te begeleiden? Wil je thema’s snel inzichtelijk maken?

Met familieopstellingen kun je diepere thema’s uitwerken. Het gaat om thema’s zoals:

  • Relatieproblemen, bindingsangst, geen balans kunnen vinden, onzekerheid;
  • Depressieve klachten, slaapproblemen, vermoeidheid;
  • Angstgevoelens, onzekerheid, te weinig zelfvertrouwen;
  • Je draai niet kunnen vinden, wat is de zin van het leven;
  • Werkgerelateerde vragen, conflicten, loopbaanvragen, omgang met collega’s.

Onderwerpen die aan bod komen
→  In deze training leer je de verschillende methoden van opstellen:
* met representanten,
* met vloerankers,
* met poppen,
→ intuïtieve ontwikkeling,
→ rol van de begeleider,
→ uitgebreide anamnese.

Vooropleiding:

Er wordt geen specifieke vooropleiding geëist, wel wordt enige ervaring hebben met familieopstellingen (als representant is prima) dringend aangeraden.

Voor wie is deze training:
* als je met mensen werkt en je wilt snel de diepte in,
* leidinggevenden,
* coaches,
* counselors,
* als je wilt gaan voor persoonlijke groei.

Duur: 8 dagen

Investering: € 795,–  incl. koffie, thee en syllabus. Incl. duidelijke hand-out, thee en koffie.

Wanneer en waar wordt de training gegevenzie planning.

Locatie: Afhankelijk van het aantal deelnemers (waarschijnlijk Medemblik).

De trainer:

De training zal gegeven worden door Tini Worp. Tini is een veelzijdige duizendpoot die behalve zeer kundig therapeute ook nog eens veel kennis heeft op het gebied van voeding en gezondheid in brede zin. Ze is expert op gebied van stress en burn-out en is schrijfster van het boek ‘Stress en burn-out’. Door haar eigen ervaringen en de ervaring van haar cliënten weet ze heel goed wat het is om burn-out te zijn, wat stress met je doet en vooral hoe je deze op moet lossen. Volg je een lezing of training bij Tini dan weet je zeker dat je interessante en nieuwe informatie krijgt die je direct kunt toepassen in het dagelijks leven. De opleidingen die Tini heeft genoten zorgen ervoor dat er meerdere wegen te bewandelen zijn om een goede gezondheid te verkrijgen. Van voeding tot psyche.

Reacties eerdere deelnemers:

‘Wat ben ik dankbaar dat ik deze opleiding familieopstellingen ben gaan volgen. Ik heb veel geleerd en er is heel veel losgekomen bij mij. Ik ben nog lang niet klaar, heb nog een hele weg te gaan, maar deze 8 weken zal ik nooit vergeten. Ze zijn omgevlogen! Ik wil nog wel 8 weken! Wat heb je een ervaring, wat weet je veel. Je bent een voorbeeld waar ik hopelijk af en toe nog op terug mag vallen. Liefs Tam’

‘Ik kijk met plezier terug op de cursus familie opstellingen. In een veilige setting geeft Tini een professioneel opgezette cursus. Ik heb mogen leren van haar jarenlange ervaring. Ik geniet altijd als iemand zijn passie deelt. Je ziet het en het is voelbaar en je leert enorm veel.
Hoewel helen van familie-pijn, zwaar kan aanvoelen, geeft een opstelling een helder inzicht. Ik heb me keer op keer verwonderd over hoe simpel sommige zaken zijn op te lossen. Terwijl ik zelf nooit de oplossing had kunnen bedenken.
Tini leerde ons observeren en opsporen van wat zich aandient in het veld en dan even naar dat punt toe te gaan. Familieopstellingen werken enorm bevrijdend voor de generaties voor en na ons.
Ik heb geleerd dat je op allerlei manieren en ook allerlei zaken kunt opstellen. Bovendien was de groep cursisten erg leuk en warm. Alsof we al jaren samen werken.
Kortom ,een aanrader als je echt iets wilt leren en iets zinvols wilt ervaren. Het gaat ergens over, heeft diepgang, is inspirerend en helend en met gelijkgestemden. Er werd goed voor ons gezorgd. Elke week een mooie meditatie en een heerlijke soep bij de lunch. Ik heb er van genoten! Ik kijk uit naar een vervolg cursus. ‘
~ Marieke Biersteker-Brammer

De verschillende technieken: fysieke opstelling, poppen, matjes zijn een verrijking voor m’n “gereedschapskist’.
‘Wat een ongelooflijke dingen gebeurden er. De training is echt een verrijking. Het genogram was voor mij ook een eye-opener, ik kende het van m’n opleidingen, maar nu werd er energetisch naar gekeken, heel bijzonder vond ik dat.
Een hele fijne groep en een heel kundige en gemotiveerde trainster.
Tini bedankt voor deze waardevolle training en ik kijk uit naar een vervolg.’
~Sonja Gutter-Hoosbeek

‘Bij Tini heb ik kortgeleden de cursus familiesystemen gevolgd. Er is een wereld voor me open gegaan. Praktische informatie, tips en tools die we ook toepasten door te oefenen met de medecursisten. Het geleerde meteen in de praktijk brengen en het zelf ervaren, juist dit was zo leerzaam. Het was een waardevolle verdieping in de toch wel complexe familiesystemen. Tini heeft een nuchtere, liefdevolle en ook begrijpelijke manier van lesgeven met veel kennis. Het klinkt dan zo logisch, en dat is het eigenlijk ook. ‘
~ Ria Immen

‘Ik vond de trainingsdagen van de cursus familieopstellingen geweldig. De inzichten die ik kreeg doordat we met elkaar oefenden geven me houvast in het hier en nu. De dingen die ik voelde tijdens de training en oefeningen, lopen als een rode draad door mijn leven en dat ga ik doorbreken. Ik snap nu waarom ik een hekel heb aan autoritaire mensen. Iedereen is gelijk voor mij, niemand hoeft op een voetstuk, leiders niet en ikzelf ook niet.
Ik zie nu dat ik mag loslaten wat anderen vinden.
De training is een aanrader voor iedereen die vooral zijn eigen patronen wil begrijpen en loslaten.’
~Annerie Bakker

‘In korte tijd heb geleerd hoe familiesystemen in elkaar verstrengeld kunnen zijn, en wat voor impact dit kan hebben in het dagelijkse leven. Geleerd om met de juiste tools helder te krijgen waar de pijn en of groeipunten zichtbaar worden. Theorie en praktijk komen samen tijdens de cursus. Juist dit maakte het zo leerzaam en direct toepasbaar in mijn leven en praktijk. Tini is een teacher waar ik me veilig bij voelde zonder zweverigheid, alles is bespreekbaar wat zich aandient.’