Over mij

Tini Worp

Ik ben geboren in 1964 en opgegroeid als jongste dochter in een groot gezin. Mijn vader had een eigen bedrijf en meehelpen was bij ons thuis de normaalste zaak van de wereld.

Na de middelbare school ben ik gaan werken bij een bank. Na diverse functies zoals kantoorbeheerder en financieel planner merkte ik dat ik in de financiële wereld begon op te branden. Dat had te maken met een aantal karaktereigenschappen (waaronder perfectionisme en geen nee kunnen zeggen) en het in de lucht houden van teveel ballen. In 2008 liep ik tegen een burn-out aan. Dat is uiteindelijk een van de beste dingen die me is overkomen. Dat voelde toen absoluut niet zo maar achter ben ik er blij om. Ik wilde begrijpen waarom mij dat overkwam en zo begon ik op mijn 44e opnieuw te studeren. Achteraf dacht ik vaak: ‘als ik dit toch eerder had geweten’. Daarom ben ik met mijn praktijk begonnen, om de kennis die ik hierover heb te delen, zodat anderen sneller kunnen herstellen.

Nieuwe dingen
Ik houd ervan om steeds weer nieuwe dingen te doen. Zo heb ik in 2014 seminar Doorbraak georganiseerd. In een TedX achtige setting vertelden 5 ondernemers over hun doorbraak. Op 1 januari 2015 heb ik voor het eerst een nieuwjaarsduik genomen.  In april 2015 heb ik een pelgrimstocht van zo’n 800 km gelopen, van Zuid-Frankrijk naar Santiago de Compostela. De belevenissen via blogs vind je hier. Een geweldige ervaring!  In september 2015 is mijn boek ‘Stress en burn-out’ uitgekomen, dat was ook een mijlpaal!

Balans
Doordat ik behoorlijk actief ben, blijft het voor mij ook balanceren tussen spanning en ontspanning. Mensen die vatbaar zijn voor burn-out weten blindelings het gaspedaal te vinden maar trappen te kort op de rem. Bewust leven en mindfulness helpen me hier enorm bij. Met bewust leven bedoel ik bijvoorbeeld: ontspanning, op tijd rust nemen, gezonde voeding, leuke dingen doen, je relaties af en toe tegen het licht houden en beweging.

Als je je zekerheden los durft te laten zijn je mogelijkheden onbegrensd.

Opleidingen:
Counseling en Coaching, HBO Medische Basiskennis, HBO psychopathologie
EMDR, Begeleider familie- en organisatieopstellingen,
Mindfulness Based Cognitive Therapy, NLP, Reiki 1, 2 en 3,
Regressie- en reïncarnatietherapie (basis en verdieping)  bij Maarten Oversier.

In de mediaWest-Friesland in bedrijf (interview over burn-out)