Over mij

Tini Worp

Komt het nog goed na een burn-out?

Krijg ik ooit weer energie, zelfvertrouwen en plezier in het leven?

Sinds ik zelf een burn-out heb gehad in 2008 ben ik me gaan verdiepen in de oorzaken van burn-out. Ik heb ontdekt dat hard werken alleen meestal niet leidt tot een burn-out maar als je dat combineert met bepaalde karaktereigenschappen en het gebrek aan waardering wel een risicovolle combinatie is.

Twee jaar voordat ik burn-out raakte was mijn broer verongelukt (hij verongelukte tijdens zijn werk in de aardappelrooimachine).
Onder een burn-out ligt vaak een stuk onverwerkte rouw. Daar zat bij mij trouwens twee jaar tussen. Op een dag reed ik naar mijn toenmalige werk en onderweg werd ik getriggerd door iets dat me meteen terug plaatste in de tijd van zijn overlijden. Ik zag mensen bezeig op het land met een aardappelrooimachine en op het zelfde moment speelde het lied ‘One word’ van Anouk op de autoradio, dit lied was mijn lijntje met mijn broer. De tranen biggelden over mijn wangen en ik snapte niet wat er met me gebeurde. Het was immers ‘al’ twee jaar geleden?  Achteraf gezien heb ik de signalen van overbelasting veel langer genegeerd, maar ja doorgaan en niet zeuren was tot dan altijd mijn motto.

Zeg eens eerlijk als je diep naar binnen kijkt: volg jij je hart?

Wake up call
Vanaf dat ik hersteld was zie ik mijn burn-out als een wake up call. Ik moest het roer omgooien en dat heb ik dan ook gedaan. Ik wilde mijn kennis hierover delen met anderen, door ze bij te staan als ze dit ook meemaken. Door mensen het vertrouwen te geven dat alles weer goed kan komen. Dat je leven nog waardevoller is na je herstel dan daarvoor.

Als ik toch anderen kan helpen te voorkomen dat zij ook zó diep in de put raken, aan zichzelf twijfelen en niet weten of het ooit nog goed komt. Dan komt mijn droom uit.

Als ik dit niet had meegemaakt was ik misschien nooit mijn hart gaan volgen. Het was de reset die ik nodig had. Anders was ik waarschijnlijk in mijn baan blijven hangen. Natuurlijk is het loslaten van zekerheid een proces.  Ik had mijn diploma counseling en coaching inmiddels gehaald maar ik had nog geen klanten. Hoe en waar begin je?  Dat was in de tijd dat sociale media op kwam en daar ben ik me in gaan verdiepen. Het opzetten van mijn praktijk en mezelf uitvinden als ondernemer was een heerlijke ontdekkingsreis. Nu ben ik ondernemerscoach van startende ondernemers, die aan het begin staan van deze ontdekkingsreis.

Zelfs een boek geschreven
Mijn wens om anderen hierin bij te staan, en vooral dat ze middenin de burn-out net zo erg aan zichzelf twijfelen als dat ik toen deed, heb ik mijn boek ‘Stress eb burn-out’ geschreven. Ik had al een e-book geschreven en mijn accountant vroeg me: ‘waarom schrijf je niet een echt boek?’ Daar moest ik even over nadenken maar I did it! Ook dat was een enorm intensief en mooi proces. Ik zou daar haast nog een boek over kunnen schrijven. De bedrijfsarts die het voorwoord schreef overleed in de periode tussen dat hij het voor mij had geschreven en het verschijnen van mijn boek. Ook de uitgever die ik oorspronkelijk had benaderd overleed kort voordat mijn boek zou worden gedrukt. Bizar hoor.
Maar het boek is er gekomen en ik ben er trots op. Ik heb er al vele mensen mee mogen helpen. In datzelfde jaar liep ik van Zuid-Frankrijk naar Santiago de Compostela, ook weer zoiets moois. Een reis om nooit te vergeten, het was tevens een reis naar binnen. De blogs die ik toen schreef zijn hier te volgen: Tini op de Camino | Op weg naar Santiago de Compostella (wordpress.com)
Ik droom ervan om het ooit nog een keer te doen.

Je hart volgen

Hoe doe je dat nu: je hart volgen? Daarvoor is het goed om op zoek te gaan naar je levensmissie, je zielsbestemming.
De vragen die je kunnen helpen om uit te zoeken wat je zielsbestemming is:

  • Was is mijn diepste hartenwens?
  • Wat wil ik nou echt in dit leven?
  • Wat wil ik doen en voor elkaar krijgen, wat wil ik voelen en meemaken?
  • Wat wil ik leren en onder ogen zien, voor wie wil ik wat doen?

Wil je dit ook voor jezelf onderzoeken? Maak nu een afspraak en kom eens langs.

Als je je zekerheden los durft te laten zijn je mogelijkheden onbegrensd.

Mijn opleidingen:
Counseling en Coaching,
HBO Medische Basiskennis,
HBO psychopathologie,
EMDR,
Begeleider familie- en organisatieopstellingen,
Mindfulness Based Cognitive Therapy,
NLP,
Reiki 1, 2 en 3,
Mediumschap, spirituele ontwikkeling,
Regressie- en reïncarnatietherapie (basis en masterclass)  bij Maarten Oversier.
Bijscholingen:
Tinnitus natuurlijk behandelen,
Basisprincipes orthomoleculaire geneeskunde en ondersteuning darm en lever,
Vrouwenklachten en hormonen,
Zelfhypnose.

Voor mij is het belangrijk om me te blijven verdiepen in alles wat met gezondheid (mentaal en fysiek) en goede zelfzorg te maken heeft.
Dat doe ik d.m.v. boeken, lezingen, intervisie enz.

Hieronder vertelde ik tijdens een seminar wat burn-out zijn voor mij betekende:

In de media:
Interview voor Startwijzer als ondernemerscoach Tini Worp – Startwijzer
West-Friesland in bedrijf (interview over burn-out)