Missie en corporate story

Missie en corporate story

Nadat ik tegen een burn-out aan zat 2 jaar na het overlijden van mijn broer Dick, die in 2006 verongelukte tijdens zijn werk met de aardappelrooimachine, belandde ik in een zoektocht.  Ik snapte mezelf niet meer, wist niet wat er aan de hand was behalve dat het niet goed met me ging. Ik was down, futloos, emotioneel en pessimistisch. Eigenlijk alles wat ik niet was. Via mijn werk kwam ik bij een  psycholoog; zij leerde me dingen te gaan doen die ik leuk vond en dat hielp enigszins, naast het schuldgevoel dat het opriep omdat ik toen  ziek thuis was. Maar nog steeds wilde ik snappen wat er met me aan de hand was.

Toen ben ik gaan zoeken naar een geschikte studie waarin ik dat kon uitvinden, Met de voorwaarden dat het goed moest voelen en vooral praktisch toepasbaar moest zijn. Ik kwam terecht bij de opleiding Counseling en coaching. We leerden daar gesprekstechnieken, keerden elkaar binnenste buiten en kregen als theorie opdracht om psychologieboeken te bestuderen. Van het een kwam het ander, ik had de smaak te pakken en ging  na het afstuderen door met studeren, van familieopstellingen en EMDR tot medische en psychologische basiskennis.

Ik schreef vervolgens het boek ‘Stress en burn-out’ om mensen die in een vergelijkbare situatie zitten te helpen,  zodat zij hopelijk niet zoals ik zover in de put hoefden af te dalen, om te  voorkomen dat ze ook zo onzeker en somber zouden zijn. Nu begrijp ik dat ieder mens zijn eigen proces heeft te volgen maar ik hoop dat ik daar wat verlichting in aan kan brengen.

Inmiddels had ik mijn baan (met gouden kettingen bij de bank) opgezegd en was voor mezelf begonnen. Ik ben met mijn bedrijf begonnen in 2009 en vanaf 2010 ben ik er voltijds mee bezig.

Sinds 2 jaar doe ik ook regressie- en reïncarnatietherapie. Door een lezing over ‘De tranen van onze voorouders’ door Maarten Oversier was ik zo geïnspireerd door zijn manier van werken, omdat je met dit werk echt naar de kern van een klacht gaat, naar de oplossing dus. Ik wil dat mensen zich niet alleen beter voelen maar ook beter worden! En daar helpt deze therapie enorm bij.  Ik heb de Masterclass Rad van Avontuur bij Maarten gevolgd en  ben bezig met de afronding van een verdiepingscursus. Maarten woont jaarlijks een periode bij de Noord-Amerikaanse Indianen. De verhalen en wijsheden van deze native people vind ik fascinerend en inspirerend.
Zij zeggen bijv: als je de geschiedenis van je voorouders niet kent, ben je stuurloos. Met andere woorden dan zal de geschiedenis zich blijven herhalen en heb je wellicht van jouw levensmissie geen benul. Daarom werken we met de informatie van de ouders en hun ouders. Jouw grootouders dus. Ik wist er zelf erg weinig van en ben als een detective gaan speuren in mijn familiegeschiedenis.  Omdat ik mijn opa’s en oma’s niet heb gekend was dat een uitdaging. Maar ook hier gold: als je iets heel graag wilt, spant het universum samen om het voor elkaar te krijgen (Paulo Coelho en Tini)

Deze therapie heeft ook in mijn praktijk al tot prachtige resultaten bij mensen geleid. Een paar voorbeelden: iemand had altijd de angst voor honger door geldgebrek, na de sessie waarin ze in een vorig leven als kapitein van een piratenschip terecht kwam en was verdronken, vertelde ze me na een aantal weken dat ze totaal geen behoefte meer had om kasten vol met voorraad aan te houden.
Een andere cliënt wiens huis en erf vol met spullen stonden, heeft na de sessie waarin we contact maakten met zijn overleden vader die zelf een moeilijk leven had gehad en hem nooit de erkenning als zoon had gegeven, begon opeens op te ruimen. Hij zag in dat de verzameling spullen nergens toe diende en creëerde zo ruimte in zijn huis en vooral in zijn hoofd. Er zijn inmiddels veel meer voorbeelden, zoals de jongedame die nooit goed kon slapen vanwege paniekaanvallen, of de moeder die altijd zo eenzaam was en bleek dat ze in een eerder leven in  de tweede wereld oorlog haar hele familie was kwijtgeraakt door bombardementen. Grappig detail hierbij is dat ze vertelde dat haar man en dochter helemaal geobsedeerd zijn doe or WW2.

Samengevat:

Met mijn eigen ervaring, teachings  en opleidingen wil ik anderen bijstaan. Zodat zij met meer gemak, vaardigheden en passie hun leven kunnen leiden. Waar angst en problematiek, en misschien ook slachtofferschap worden omgebogen naar passie en positieve energie.