Mindfulnesstraining

Mindfulnesstraining

Mindfulness is een bewuste open vriendelijke aandacht die vrij is van veroordelingen. Door mindful te zijn kun je afstand nemen van automatische, negatieve gedachten. Mindfulness is niet afhankelijk van wat er in je leven gebeurt. Het is een houding die je altijd kan aannemen. Mensen die mindful zijn, concentreren zich op het hier-en-nu.

Onderwerpen
Ontspannen, omgaan met grenzen, interne dialoog, met de stroom mee, verlangen versus geluk in het hier en nu, omgaan met tegenslag en pluk de dag.

Door middel van speciale Mindfulness-technieken leer je in deze opleiding hoe je een open en bewuste levenshouding gaat aannemen. Ingesleten reactiepatronen worden ontmanteld zodat de vrijheid ontstaat nieuwe wegen te verkennen. Zo ontstaat er ruimte voor verandering en heling.
Mindfulness staat voor aandacht, acceptatie en aanvaarding. Met mindulness en meditatie sta je stevig in het leven. Je leert met volle aandacht te zijn bij wat je doet.

Met mindfulness en meditatie kun je je gewoonten en spanningen loslaten. Je komt tot innerlijke rust. Hierdoor wordt je doelmatiger en wijzer. Je krijgt ook meer inspiratie. Talloze wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat mediteren het genezingsproces bijzonder goed en effectief kan ondersteunen. De effecten voor je gezondheid zijn: meer energie, lagere bloeddruk, lagere cholesterol, spierspanning en hartslag, je kunt beter omgaan met stress en een betere ademhaling zijn maar een paar van de voordelen die mediteren je brengt.

Interne dialoogbewuste-gedachten
Eckhart Tolle beschrijft het ego als een interne dialoog die zichzelf steeds bevestigt. Denken over de ene negatieve gedachte vormt de trigger voor een andere negatieve gedachte. Deze activeren steeds nieuwe negatieve gedachten als een automatische piloot. Voor je het weet zie je de positieve zaken niet meer. Deze automatische piloot van gedachten leer je stil te leggen in de mindfulnesstraining.

Resultaat

Na de training kun je je gedachten observeren, je kunt in een toestand zijn van niet-oordelen. Mindfulness beoefenen betekent bewustwording van je gedachten en je handelen. Je staat stevig met beide benen op de grond.

Kosten:
8 lessen voor slechts € 255,–  incl. BTW, praktische hand-out en audiobestanden met oefeningen voor thuis.

Reactie van een deelnemer:
Ik heb veel meer rust in mijn hoofd. Het is zoals het is en dat is goed zp, prachtig. Ik luister meer naar mijn gevoel. Tini straalt rust en respect uit. Ze had oog voor alle cursisten en kon goed inschatten wie wat nodig had.van klagen naar positief denken