Mindfulnesstraining

Mindfulnesstraining – Mindfulness Based Cognitive Therapy

Mindfulness is een bewuste open vriendelijke aandacht die vrij is van veroordelingen. Door mindful te zijn kun je afstand nemen van automatische, negatieve gedachten. Mindfulness is niet afhankelijk van wat er in je leven gebeurt. Het is een houding die je altijd kan aannemen. Mensen die mindful zijn, concentreren zich op het hier-en-nu.

Onderwerpen
Ontspannen, omgaan met grenzen, interne dialoog, met de stroom mee, verlangen versus geluk in het hier en nu, omgaan met tegenslag en pluk de dag.

Door middel van speciale Mindfulness-technieken leer je in deze opleiding hoe je een open en bewuste levenshouding gaat aannemen. Ingesleten reactiepatronen worden ontmanteld zodat de vrijheid ontstaat nieuwe wegen te verkennen. Zo ontstaat er ruimte voor verandering en heling.
Mindfulness staat voor aandacht, acceptatie en aanvaarding. Met mindulness en meditatie sta je stevig in het leven. Je leert met volle aandacht te zijn bij wat je doet.

Met mindfulness en meditatie kun je je gewoonten en spanningen loslaten. Je komt tot innerlijke rust. Hierdoor wordt je doelmatiger en wijzer. Je krijgt ook meer inspiratie. Talloze wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat mediteren het genezingsproces bijzonder goed en effectief kan ondersteunen. De effecten voor je gezondheid zijn: meer energie, lagere bloeddruk, lagere cholesterol, spierspanning en hartslag, je kunt beter omgaan met stress en een betere ademhaling zijn maar een paar van de voordelen die mediteren je brengt.

Interne dialoogbewuste-gedachten
Eckhart Tolle beschrijft het ego als een interne dialoog die zichzelf steeds bevestigt. Denken over de ene negatieve gedachte vormt de trigger voor een andere negatieve gedachte. Deze activeren steeds nieuwe negatieve gedachten als een automatische piloot. Voor je het weet zie je de positieve zaken niet meer. Deze automatische piloot van gedachten leer je stil te leggen in de mindfulnesstraining.

Resultaat

Na de training kun je je gedachten observeren, je kunt in een toestand zijn van niet-oordelen. Mindfulness beoefenen betekent bewustwording van je gedachten en je handelen. Je staat stevig met beide benen op de grond.

Praktisch:
Aantal: 8 bijeenkomsten  van 2 uur.
Kosten: € 169,– inclusief hand-out en thuisopdrachten.

Voor wie:
Voor iedereen die meer rust in zijn/haar hoofd wil, beter wil slapen en meer kracht heeft voor wat er op zijn/haar pad komt.

Wanneerzie planning

Reacties deelnemers:

“Ik sta meer in het hier en nu en ben positiever in het leven. ‘Het is zoals het is’ denk ik nu vaak. Tini is rustig en respectvol naar alle cursisten.” B.S.

‘De mindfulnesstraining geeft me rust, en ik ben er bewuster door geworden. Tini is professioneel, en respectvol. Ze was in de lessen goed voorbereid en gaf altijd snelle reacties op de mail.” Y.G.

Ik heb veel meer rust in mijn hoofd. Het is zoals het is en dat is goed zp, prachtig. Ik luister meer naar mijn gevoel. Tini straalt rust en respect uit. Ze had oog voor alle cursisten en kon goed inschatten wie wat nodig had.

De trainer

De training zal gegeven worden door Tini Worp. Tini is een veelzijdige duizendpoot die behalve zeer kundig therapeute ook veel kennis heeft op het gebied van voeding en gezondheid in brede zin . Ze is expert op gebied van stress en burn-out en is schrijfster van het boek ‘Stress en burn-out’. Door haar eigen ervaringen en de ervaring van haar cliënten weet ze heel goed wat het is om burn-out te zijn, wat stress met je doet en vooral hoe je deze op moet lossen. Volg je een lezing of training bij Tini dan weet je zeker dat je interessante en nieuwe informatie krijgt die je direct kunt toepassen in het dagelijks leven. De opleidingen die Tini heeft genoten zorgen ervoor dat er meerdere wegen te bewandelen zijn om een goede gezondheid te verkrijgen. Van voeding tot psyvan klagen naar positief denken