Vorige levens

27 juli 2021 0 Door Tini

Ervan uitgaande dat we een ziel met een lichaam zijn, kunnen we er ook van  uit gaan dat we meerdere levens hebben geleefd. In elk leven gebeuren heftige dingen, dinge die een onuitwisbare indruk achterlaten.  Ervaringen die niet zijn verwerkt nemen we mee naar het volgende leven.

Hoe merk je dat?
Het kan zijn dat iets of iemand je enorm raakt. Het kan een opmerking zijn, een gebeurtenis, een geur. Dat je een diepe pijn of verdriet voelt en niet snapt wat er met je gebeurt op dat moment, of waar dit vandaan komt. Als je zo sterk reageert en eigenlijk niet goed begrijpt wat er aan de hand is kan het een soort herbeleving zijn van iets uit je vorige leven.  Dan heb ik het over dingen zoals afwijzing, buiten gesloten voelen, hoogtevrees en andere angsten. Deze refereren vaak aan levensbedreigende situaties in het verleden. Het verleden kan dus dit leven zijn maar ook een vorige.

Het is niet toevallig dat thema’s uit jouw eigen vorige keven raken aan thema’s van jouw voorouders. Het verdiepen in je familiegeschiedenis is daarom een vast onderdeel van de intake. We zoeken naar mogelijke oorzaken van de triggers waar jij mee kampt.

Onverwerkt

Wat nog niet is verwerkt, vraagt om aandacht, ook als is het lang geleden Een trigger is eigenlijk een uitnodiging om aan onverwerkte stukken te werken. In verwerken zit het woord ; werken’. Door de oude gebeurtenis onder ogen te zien en dit te doorvoelen (wat zwaarder klinkt dan het is)  kun je het alsnog ver- werken zodat de lading eraf gaat.  Een onderhuids gevoel van spanning of verdriet kan zo verminderen of oplossen.

Daarom werken regressie- en reïncarnatietherapie en familieopstellingen zo mooi.

Begrip over het verleden leidt tot focus en regie in je huidige leven.