Boek ‘Stress en burn-out’

25 september 2015 Uit Door Tini

Mijn boek ‘Stress en burn-out’ is gister uitgekomen.

Tijdens de boekpresentatie op 24 september 2015 bij Med Trattoria heb ik verteld over dit boek, hoe ik ertoe kwam om dit te schrijven, en me volledig te verdiepen stress en burn-out. De oorzaken, zoals omstandigheden en karaktereigenschappen. En dat ik graag mijn kennis en ervaring deel met anderen middels dit boek.
Het boek is heel praktisch, er staat in wat een burn-out kan veroorzaken en wat je eraan kan doen, mentaal en lichamelijk (met voeding en supplementen). Er staan diverse testjes en oefeningen in. Er staat in wat bijnieruitputting is en wat de relatie met de schildklieren is.

Verder leg ik erin uit hoe meditatie werkt en wat meditatie allemaal voor goeds oplevert.
Hier kun je het bestellen.

2015-09-25 17.18.07achterkant boek

Inhoudsopgave:

Voorwoord door Dr. Maurice de Valk
Inleiding
Hoofdstuk 1   – Wat is stress
Hoofdstuk 2   – Waardoor ontstaat stress?
Hoofdstuk 3   – Werkstress
Hoofdstuk 4   – Wat gebeurt er in het lichaam bij stress?
Hoofdstuk 5   – Welke klachten horen bij stress?
Hoofdstuk 6   – Posttraumatische stressstoornis
Hoofdstuk 7   – Burn-out
Hoofdstuk 8   – De fasen van burn-out
Hoofdstuk 9   – Eigenschappen die het risico op burn-out vergroten
Hoofdstuk 10 – Burn-out test
Hoofdstuk 11 – Ervaringsverhalen
Hoofdstuk 12 – Wat kan de leidinggevende bijdragen aan het herstel
van de medewerker?
Hoofdstuk 13 – Hooggevoeligheid HSP
Hoofdstuk 14 – Het herstel
Hoofdstuk 15 – Wat kun je zelf doen?
Hoofdstuk 16 – Top 5 levenslessen
Hoofdstuk 17 – Meditatie
Hoofdstuk 18 – Voeding en supplementen bij stress
Hoofdstuk 19 – Bijnieruitputting
Hoofdstuk 20 – Schildklieren
Hoofdstuk 21 – Effectieve manier van communiceren
Hoofdstuk 22 – Bekrachtigende overtuigingen
Hoofdstuk 23 – Stressdagboek
Hoofdstuk 24 – Gedicht Ik ben mij en ik ben oké
Hoofdstuk 25 – Na de burn-out
Dankwoord
Voetnoten