Hypnotherapie, regressie- en reïncarnatietherapie

Met regressietherapie kun je kort gezegd onverwerkte ervaringen uit het verleden alsnog verwerken. Met als doel je klacht oplossen of sterk verminderen.

Bij hypno- en regressietherapie word je door middel van een ontspanning in lichte trance gebracht waarbij je de controle over jezelf houdt. We werken met het onderbewustzijn, hierdoor kom je dichter bij de oorzaak en oplossing van je klacht. Deze therapie wordt ingezet bij uiteenlopende psychische en mentale klachten, denk bijvoorbeeld aan onzekerheid, slapeloosheid, overspannenheid, pleasen, geen nee kunnen zeggen of geen grenen stellen enz.

Regressietherapie

Volgens mij heeft elk psychisch, lichamelijk of emotioneel probleem een aanwijsbare oorzaak. Problemen in het nu zijn vaak een gevolg van onverwerkte ervaringen uit het verleden. Een gebeurtenis die als traumatisch is ervaren en in de meeste gevallen is weggestopt. Wat we doen is die ervaringen opsporen, ze opnieuw te laten beleven zodat je ze daarna alsnog kan verwerken. Door in trance ervaringen uit het verleden opnieuw te beleven is deze therapie ertoe in staat om alsnog een verwerking mogelijk te maken, zelfs wanneer er sprake is van prenatale ervaringen of ervaringen uit een vorig leven. De regressietherapeut probeert bij onderdrukte emoties, gedachten en lichamelijke reacties te komen, om op basis daarvan in te schatten waar een gebrek aan verwerking bestaat.

Meerdere levens

Zijn we een ziel met een lichaam of een lichaam met een ziel?
Kunnen trauma’s uit een vorig leven opspelen in dit leven? 

Met deze therapievorm kijken we dus naar de oorsprong van huidige problematiek. We gaan op zoek naar waar het gevoel van afwijzing, buiten sluiten, onzekerheid, zich altijd maar willen bewijzen vandaan komt.

Regressietherapie en reïncarnatietherapie is geschikt voor mensen die de moeilijke en soms pijnlijke ervaringen uit hun verleden willen begrijpen en verwerken. Mensen die voelen dat er meer is tussen hemel en aarde.

Ook bijzonder geschikt als je verlangt naar verdieping in je leven, bewustwording over je drijfveren of een oplossing zoekt voor bepaalde thema’s.

Voorouderlijk werk

Bij de intake kijken we naar je voorouders met name je ouders en grootouders. Immers je geschiedenis is bepalend voor je heden. Of het bepalend is voor je toekomst bepaal je deels zelf. Als iets je erg raakt of triggert, kunnen de inzichten over het verleden de lading er van weghalen. Ik bedoel maar, een angstaanval ontstaat nooit zomaar, het kan een soort herbeleving zijn van wat je al eerder hebt meegemaakt, als kind of zelfs in een vorig leven. Of iemand in je naaste omgeving zoals je ouders hebben hun angst op jou geprojecteerd waardoor je die hebt overgenomen.  Ik hoor regelmatig: ‘de geschiedenis herhaalt zich’, dus hierbij is regressietherapie zeker een aanrader.

Hoe het werkt

In het eerste gesprek maken we kennis en doen we de intake. Dan brengen we je klachten in kaart, en kijken naar je geschiedenis.
De therapie: door je bijvoorbeeld bepaalde beelden bij jou op te laten roepen van rustgevende natuur of aanwijzingen om je spieren helemaal te ontspannen kom je in een lichte trance. Je blijft er altijd ‘bij’ het is dus niet zo dat je je niets meer kunt herinneren van de sessie

We gaan in regressie naar een pijnlijk moment eerder in jouw leven (of vorig leven), iets waardoor je steeds weer getriggerd wordt in het hier en nu. Dit kan dus ook voortkomen uit een vorig leven. Met als gevolg dat het angst of paniekgevoelens bij je oproept. Ik kan me voorstellen dat je dat heel spannend vindt, toch is dit een fijne manier die bedoeld is om je inzicht en rust te geven. 

Er bestaan veel vooroordelen over hypnotherapie. Door tv-programma’s waarin je ziet dat degene die onder hypnose gaat geheel is overgeleverd aan de therapeut, die jou allerlei (gekke) opdrachten kan laten uitvoeren. Dat zal in de behandelkamer nooit plaatsvinden. Sterker nog, je leert meer controle te krijgen over je eigen gedachtes en gevoelens. Je onderbewustzijn is net zoals bij een ijsberg niet zichtbaar maar het bepaalt wel waar je staat en hoe stevig je staat.

In de hypnotische toestand kun jij je eenvoudiger ontspannen en je volledig op jezelf richten. Op die manier kun je op zoek gaan naar de oorzaak van je psychische klachten, bijvoorbeeld waar jouw vliegangst vandaan komt.

Hierdoor krijg je meer inzicht en kun je onder begeleiding je problemen onder ogen zien en als het goed is ook oplossen. Het groeiende inzicht maakt het mogelijk om onder begeleiding van je therapeut de problemen te erkennen, te accepteren en hopelijk op te lossen. Het doel van de hypnotherapie is dat jouw klachten verminderen en dat je beter om kunt leren gaan met de psychische klachten.

Hoe werkt hypnose?

We zijn erg gewend om met ons hoofd te werken. We willen het liefst logisch nadenken en alles verklaren. We gaan dus rationeel te werk het grootste deel van de tijd.
Tijdens een hypnose sessie werken we met het onderbewustzijn. Oftewel je innerlijke zelf. Om daar contact mee te maken moet de ratio voor dat moment even op de achtergrond worden gezet.
Hiertoe zorgen we voor ontspanning vooraf. Tijdens de sessie mag je vertrouwen dat hetgeen wat in je opkomt gezegd mag worden. Negeer het stemmetje dat laat denken dat je het ter plekke verzint. Het blijkt achteraf nl. haast altijd te kloppen.

Voorbereiding
Drink van tevoren geen of heel weinig koffie, gebruik geen alcohol of stimulerende middelen.
Geloof in je vermogen om met je innerlijke/ hogere zelf te kunnen communiceren. Je ratio zal er vanalles van vinden, de kunst is om hier tijdens de sessie niet naar te luisteren.
Herhaal voorafgaand aan de afspraak (het liefst dagelijks) deze zin: “ik heb een goede communicatie met mijn hogere zelf”. Je kunt dit op een blaadje schrijven en bijv. op je spiegel plakken.
Bedenk wat je te weten wilt komen. Schrijf je vragen op en neem deze mee.
Vragen kunnen zijn: ben ik op de juiste weg, wat is mijn doel in dit leven, wat wil de pijn in mijn heup me vertellen? enz.

Zorg voor je eigen comfort tijdens de afspraak. Neem als je dat wilt sloffen of extra sokken mee. Neem eventueel wat eten mee. Thee of water staan klaar voor je. Achteraf kun je ook koffie nemen.

Meer weten of een afspraak maken? Neem contact met me op.

Meer weten? Hier vind je een interview van mijn teacher Maarten Oversier door Robert Bridgeman.

Reactie van een cliënt: 

“Ik kon contact maken met die vroegere gebeurtenissen door in ‘trance’ te zijn, maar werkelijk voelde het alsof ik er middenin zat. En zo gek vind ik dat gevoel niet, omdat die mistbank van onrust en angst die ik zo vaak voel ook heel duidelijk aanwezig was.

Tini begeleide dit proces aandachtig en liefdevol. Om eerlijk te zijn weet ik achteraf niet precies wat ze vroeg of deed, maar ik weet dat Tini er vol aandacht bij was. Ik durfde de gebeurtenissen daardoor te doorlopen en zag verbazingwekkend veel herkenbare mensen en situaties die ik in ‘dit leven’ meemaak. Of de beelden dan uit een vorig leven van mij kwamen, of dat het beelden waren van een van mijn voorouders weet ik nog niet, hoewel ik het graag zou willen weten. Wat ik wel weet is dat de mist ineens een heel stuk overzichtelijker is. Dat verkrampende onrustgevoel komt soms weleens langs maar houdt zich nu niet meer vast in mijn lijf.”  Joost 

Meer weten? Zelf ervaren?

Contactformulier

Contactformulier

Bezig met versturen