Coaching en groeiproces

7 augustus 2014 Uit Door Tini

Gefeliciteerd met de eerste stap om terug in je kracht te komen. Jouw kracht is groot, dat besef je nog niet. Nu je begonnen bent met dit zeer persoonlijke proces zul je merken dat het intensief is, maar je staat er niet alleen voor. Hoe verder je komt des te meer krijg je het gevoel van thuis bij jezelf komen. Je komt meer en meer in je kracht te staan.

Dat betekent dat je meer voor jezelf opkomt, je zult ontdekken dat goed voor jezelf zorgen niet egoïstisch is, maar een must. Als je jouw eigen beker gevuld houdt, kun je er ook uit schenken voor anderen. Uit een lege beker kun je niet schenken.

Je staat er niet alleen voor. Wat je uitstraalt werkt als een magneet. Hoe je jezelf behandelt zo zal ook je omgeving je behandelen. Het leven is een wonderlijk spel wat dat betreft.

Zoals je niet in een rechte lijn naar beneden bent gegaan zo gaat je herstel ook niet in een rechte lijn omhoog. Steeds weer zul je een paar stappen vooruit gaan en dan weer  1 achteruit. Als je een stap achteruit gaat, word je getest: of je de moed niet verliest tijdens je groeiproces. Dan komt het echt op jou aan. Zoek op die momenten de kracht in jezelf, die zul je nooit ergens anders kunnen vinden behalve in jou. Ontdek hoe je die kracht kunt activeren. Emotie eten en veel praten zijn manieren om je ervan weg te houden. Dat is niet goed of fout, maar besef dat. Ontspanning en verbinding zoeken met je zelf, je hart brengt je er dichter bij.

weg omhoog pijn is fijn

Je omgeving zal ook anders op je reageren, misschien krijg je de vraag: ‘heb je soms een cursus gedaan?’ of ‘wat is er met jou aan de hand?’ zie ook dat als een test of je voldoende gemotiveerd bent om de krachtige jij te laten ontstaan! Ze moeten wennen aan de nieuwe jij, net zoals jij zelf trouwens.

Waarom is de weg belangrijker dan het doel? Tijdens de weg kom je dichter bij jezelf.  Zo leer je waar je krachtbron zit. Wie jij werkelijk bent.  Het doel behalen betekent slechts een keuzemoment voor je nieuwe koers.doel of de weg