Energielek

16 mei 2011 Uit Door Tini

Hoe dicht je een energielek?

Als je leven op rolletjes loopt, zul je niet zo’n last hebben van een energielek. Als het in het gezin lekker loopt, je baan of je bedrijf geeft je voldoening, je sport af en toe en je hebt leuke vrienden. Dan heb je het goed voor elkaar, je mag je handen dichtknijpen!

Bij de meeste mensen zit er wel ergens iets waardoor je accu niet oplaadt maar juist leegloopt. Dat kan verschillende redenen hebben. Een paar voorbeelden: je schippert met de balans tussen werk en privé, je kinderen vragen meer aandacht dan je ze kunt geven, je hebt een kind dat extra aandacht vraagt om wat voor reden dan ook, je relatie loopt niet helemaal lekker, je wilt meer aan sport doen maar wannéér? Zo zijn er veel kansen op een energielek. Is dat erg? Nee!

Kun je er wat aan doen, hoe voorkom je dat je opgebrand raakt? Ja!

Je kunt eens kijken naar wat jouw accu oplaadt. En onderzoek eerst waardoor je de meeste energie verliest.

Wat kun je er zelf aan doen? Zoek meer  ontspanning, doe dingen waar je blij van wordt. Dan is het handig eerst te weten wat jou ontspant. Is het sport, is het meditatie, is het uitgaan? Wat zijn je hobby’s, wat deed je als kind graag en doe je dat nu nog weleens?

Het is aangetoond dat meditatie stress verlaagt en weerstand verhoogt. Doe jezelf eens een meditatiecursus cadeau. Zie de agenda hiernaast voor nieuwe meditatiecursussen.

Voel je je aan het einde van je latijn en denk je als je leest: “dat zal allemaal wel, dat helpt toch niet bij mij”? Zoek dan professionele hulp. Dat verdien je zelf maar ook je gezin en omgeving.