Jezelf laten zien op social media

6 december 2012 Uit Door Tini

Durf je jezelf te laten zien? 
Naar je familie en vrienden kan het krachtig en vooral helend werken om af en toe je gevoel te delen. Dat zal in het begin wat kwetsbaar aanvoelen en tegelijk levert het je veel op. Want de mensen die je dierbaar zijn, willen graag weten hoe het echt met je gaat. Hoe goed ken je elkaar nu helemaal? Wat beweegt jou ten diepste en deel je dat?

Klanten
Jezelf laten zien maakt het voor jouw potentiële klanten veel makkelijker om zaken met je te doen. Ze kennen je namelijk al en je hoeft je dus minder te bewijzen. Wees jezelf en als dat congruent is met het beeld dat je over jezelf hebt afgeroepen kun je je voorstellen hoe relaxt je aan de slag kunt. Oftewel dan richt je je energie op waar je goed in bent en je werk van hebt gemaakt.

Stretchen
Het voelde voor mij in het begin als naakt over straat gaan, dat was even wennen. Nu voelt het voor mij als zijn wie ik ben; ‘what you see is what you get’. Ik hoef me niet beter of minder voor te doen want mijn leven speelt zich (vooral door social media) al behoorlijk in de openbaarheid af. Dat was soms stretchen en vooral genieten!

Wat houdt jou nog tegen om jezelf te laten zien?

Met dank aan Judith Webber voor de inspiratie, meer over Judith lees je op haar website.