Mindfulness based stress reductie training

Mindfulnesstraining

In deze no nonsens training leer je de werkelijkheid te accepteren zoals die is.

De kern van Mindfulness is dat de meeste mensen zich constant laten meeslepen door hun problemen en zorgen. Daarmee verdwijnt de aandacht voor het huidige moment – het nu – en wordt men ongelukkig. Het leven wordt niet echt geleefd, omdat men in gedachten steeds ergens anders is. Met de cursus Mindfulness breng je daar verandering in!

Tijdens deze cursus leer je een houding aannemen, die vrij is van veroordelingen. Je ontdekt hoe je in het hier en nu blijft, waardoor je het leven veel intenser beleeft. Met mindfulness-technieken word je je bewust van het ‘ware leven’, waarin problemen en zorgen niet langer een hoofdrol spelen.

Je leert hoe je gedachten kunt ombuigen, hoe je met de stroom mee kunt gaan in plaats van er steeds maar tegen in te gaan.

Met mindfulness ontdek je een unieke manier van ‘aandachtig aanwezig zijn’ en minder te oordelen. Door meer momenten van geluk te creëren wordt de last van problemen een stuk draaglijker.

Door middel van speciale Mindfulness-technieken leer je in deze opleiding hoe je een open en bewuste levenshouding gaat aannemen. Ingesleten reactiepatronen worden ontmanteld zodat de vrijheid ontstaat nieuwe wegen te verkennen. Zo ontstaat er ruimte voor verandering en heling.
Mindfulness staat voor aandacht, acceptatie en aanvaarding. Met mindfulness en meditatie sta je stevig in het leven. Je leert met volle aandacht te zijn bij wat je doet.

Talloze wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat mediteren het genezingsproces bijzonder goed en effectief kan ondersteunen. De effecten voor je gezondheid zijn: meer energie, lagere bloeddruk, minder spanning en rustigere hartslag, je kunt beter omgaan met stress.

Centrale thema’s in de mindfulness;

Niet-oordelen – geduld- eindeloos beginnen – vertrouwen – niet-streven – aanvaarding – loslaten.

Reacties van deelnemers:

‘ik heb meer rust in mijn hoofd’
‘Ik sta positiever in het leven’
‘de cursus heeft me veel wijsheid en inzichten gebracht’
‘al na de derde les sliep ik beter’

Praktisch:

Start van de training: zie planning.
Kosten: € 169,– inclusief hand-out en oefeningen.
De cursus bestaat uit 8 lessen van 2 uur.
Reken voor de huiswerkopdrachten ongeveer een half uur per dag.
Locatie: Cultureel Centrum De Schoof, Kerkelaantje 1 te Wervershoof.
Aanmelden: door het inschrijfformulier in te sturen.

Onderwerpen
Ontspannen, omgaan met grenzen, interne dialoog, met de stroom mee, verlangen versus geluk in het hier en nu, omgaan met tegenslag en pluk de dag.

Docent
De training wordt gegeven door Tini Worp. Tini is counselor en therapeut, zij heeft al honderden mensen begeleid en getraind op het gebied van stressreductie, bewustwording en mindfulness. In haar praktijk begeleidt ze mensen met een burn-out en psychische problematiek.

Klik hier voor de betalingsvoorwaarden.