Hoe benut je je potentieel? Kom uit je comfortzone.

5 mei 2014 Uit Door Tini

Comfortzone

Ik zie de comfortzone als een vissenkom. Je bent er bekend, je doet daar wat je altijd deed, omdat je dat zo gewend bent.  Comfortabel hoeft het er niet eens te zijn, die term is nogal verwarrend.

In de vissenkom heb je een beperkte blik. Je ziet alleen wat er in de kom zit.Zolang je daar blij mee bent, blijf je in je kom (comfortzone) natuurlijk. Maar ik kom veel mensen tegen die niet zo blij zijn met de binnenkant van hun kom. Voor hen wordt het tijd om eruit te komen.

 

Hoe kun je eruit komen?De vis kan nooit groter worden dan de kom waar hij in zwemt. Dus het glas is de begrenzing  van de groei. Ontwikkeling van je potentieel vindt daar niet plaats.

Begin met elke dag iets voor het eerst te doen. Houd het in het begin klein. Houd je tandenborstel eens in je andere hand, doe je armen over elkaar met de andere arm boven. Breid dit rustig uit naar wat grotere acties. Ga er eens alleen op uit of bel iemand met je een conflict had. Bedenk wat voor jou buiten je kom is en onderneem dan actie.

Is het eng om uit je kom te stappen?
Ja het is spannend, maar niet gevaarlijk.

Hoe kun je de angst overwinnen?
De beste manier om je angst te overwinnen is deze aan te gaan. Bedenk welke angst je eerder in je leven tegemoet bent getreden. Hoe deed je dat toen? Pas die manier nu weer toe.

Wat levert het je op?
Het levert je een geluksgevoel op. Je wordt trots op jezelf omdat je een prestatie hebt geleverd waarvan je dacht dat je het niet kon.  En je wordt een magneet voor mensen om je heen die je hierin stimuleren.  Je leven wordt veel leuker!
Zakelijk gezien kun je je volledig ontplooien. Je durft jezelf te laten zien. Je laat mensen weten dat je er bent en wat je doet. De tijd van op de achtergrond staan is voorbij.

Je leeft ten volle, zodat je later in ieder geval geen spijt hebt en zegt:  ‘had ik maar…’.

comfortzone1.jpg