Shampoo ongezond? Vanwege Sodium Laureth/lauryl sulfate – SLS

Shampoo ongezond door Sodium Laureth/lauryl sulfate – SLS

In de meeste shampoos zit SLS. Hiermee kun je garagevloeren reinigen en motoren te ontvetten. Het dringt door via de hoofdhuid, hoopt op  in hart, de lever, de longen en de hersenen.

Voordelen: schuimend en reinigend.

Nadelen van SLS:

  1. SLS DRINGT DOOR IN DE OGEN EN WEEFSELS.
  2. SLS VORMT NITRATEN
  3. SLS PRODUCEERT NITROSAMINEN (kankerverwekkend)
  4. SLS ONTDOET DE HUID VAN VOCHT EN OLIE
  5. IRRITEERT DE HOOFDHUID EN KAN HAARUITVAL VEROORZAKEN
  6. SLS KAN HET DNA VAN DE CEL AANTASTEN

SLS en soortgelijke ingrediënten zijn agressieve reinigers die de natuurlijke beschermingslaag van de huid aantasten (deze is nodig voor immuniteit en gezondheid van de huid) en ze hebben ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt bij proefdieren. Het wordt in verband gebracht met oogschade bij kinderen, denatureren van eiwitten (waardoor het bijdraagt aan haaruitval), en in combinatie met DEA, MEA en TEA (die vaak in dezelfde shampoo aanwezig zijn), vormen ze nitrosaminen, een gevaarlijke kankerverwekker. Omdat het toegevoegd wordt aan producten om ze te laten schuimen, moet u zich af vragen: schuim of je gezondheid?

(Geraadpleegde bron: Heelnatuurlijk)

Hieronder zie je de ingrediënten van Andrelon shampoo. De stof waar het meest van aanwezig is wordt als eerste genoemd. Dat is aqua, als tweede staat SLS genoemd.

ingredienten shampoo

Sinds ik dit heb ontdekt waste ik mijn haar olijfoliezeep. Dit is een puur natuurlijke zeep gemaakt van olijfolie en dit is onschadelijk en droogt de huid niet uit. Ook kun je een papje maken van baking soda (natrium bicarbonaat) omdat er geen SLS in zit schuimt het niet. Dat is even wennen maar als je dus weet hoe ongezond de schuimproducerende stof is, hoef je misshien geen schuim meer.

Inmiddels was ik mijn haar alleen nog met water. Ook foam, haarlak en vele andere prodcuten zijn verbannen uit de badkamer.