Uit de comfortzone

28 juli 2015 Uit Door Tini

Uit de comfortzone gaan, betekent nieuwe dingen blijven doen. Als je hetzelfde blijft doen, blijf je immers hetzelfde krijgen. Dit raad ik iedereen aan.
Ik ben eens ga nadenken of ik het zelf wel doe, want ‘practice what you preach’ nietwaar?
Ik ben eens gaan terugkijken wat ik zoal heb gedaan en ik merkte dat ik blijf vernieuwen.
Het begon met mijn vaste baan op te zeggen 5 jaar geleden, en helemaal voor mezelf te beginnen. Ik richtte een mastermindgroep op. Het jaar eropging ik met een groep naar Frankrijk voor een meditatie-trainingsweek, ik organiseerde vorig jaar een seminar, deed 1-1 voor het eerst de nieuwjaarsduik, en liep bijna 800 km naar Santiago de Compostela. Binnenkort heb ik de presentatie van mijn eerste boek, weer iets nieuws! 

Steeds weer spannend, uitdagend en het houdt me scherp. Elke keer bereik ik weer een stukje groei. Dat kun je op geen enkele school leren, alleen in het echte leven. Angst is soms een slechte raadgever, een beetje onderbuikgevoel (sinterklaasgevoel) geeft ook extra energie en alertheid. 

Ik zie de comfortzone als een vissenkom. Zolang je erin zwemt, zie je alleen wat er voor je en naast je gebeurt. Als je eruit springt zie je veel meer. En de vis wordt niet groter dan de kom waar hij in zwemt…

comfortzone1.jpg