Zelfmanagement en persoonlijk leiderschap

22 augustus 2013 Uit Door Tini

Op naar persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap begint met bewust worden. Bewust worden van geloof in eigen kunnen, eerlijkheid, verantwoordelijkheid en samenwerking. Probeer in je werk en in je leven je volledige potentie te ontplooien en probeer daarnaast anderen te inspireren om hetzelfde te doen. Wat boeit jou als individu werkelijk, wat inspireert je en wat geeft je voldoening? Het gaat erom te achterhalen bij welke activiteiten of welk werk je zelf het gevoel krijgt daadwerkelijk een bijdrage te leveren (geïnspireerd door Stephen Covey).

Een goede leider helpt zijn mensen zich te ontplooien en leert ze anderen te inspireren hetzelfde te doen. Mensen hebben een werkomgeving nodig waarin zij hun talenten en passie kwijt kunnen, waarin ze zichtbaar bijdragen aan de missie en de doelen van hun organisatie.

Je zoekt verdieping. Je gaat keuzes maken die goed voor jou zijn. Je wordt je bewust van je drijfveren. Wat draagt bij aan plezier in je leven? Je gaat verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot je werk en je situatie.

Je tijd uitzitten? Is het leven daar niet veel te kostbaar voor? Als je niet gelukkig meer bent of last hebt van spanningen (concentratieverlies, slaapgebrek, hoofd- of nekpijn, hartkloppingen, droge mond enz) dan is het nu het moment voor je.
In dit schema zie je het verloop: