De handigste manier om met je problemen om te gaan

30 maart 2012 Uit Door Tini

Als je een probleem op je bord krijgt, voelt dat vervelend en ongemakkelijk. Je kunt er buikpijn, hoofdpijn of andere (stress)klachten van krijgen. Als problemen zich opstapelen wordt dat natuurlijk alleen nog maar erger.

Totdat je er als volgt mee omgaat: visualiseer het probleem als een voorwerp of een symbool dat je kunt neerzetten of vasthouden. Als je dat hebt gedaan kun je beginnen ernaar te kijken van een afstand. Bekijk je probleem van alle kanten, van boven, van onder, van links en van rechts. Vervolgens ga je inzoomen op verschillende kanten. Maak gebruik van een denkbeeldige zaklamp als je dat makkelijk vindt zodat je details kunt uitlichten.

[slideshow_deploy id=’1303′] Als je je probleem van alle kanten hebt bekeken bedenk dan bij welke kant van je probleem een oplossing past die de meest positieve bijverschijnselen heeft.

Stel nu dat ik een probleem heb en dat visualiseer ik als een theepot (een beetje fantasie is altijd handig). Bij een theepot kan ik er ook nog wat uitgieten om het behapbaarder te maken.

Richt je voor 10% op het probleem en voor 90% op de oplossing.

Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. Albert Einstein

Wat zijn jouw tips om beter met problemen om te gaan?