Hoe gaat het met jou?

26 maart 2020 0 Door Tini

Hoe gaat het met jou? We leven in een bizarre wereld door de coronacrisis. Een wereld die tot een maand geleden in recordtempo leefde, waarin we een 24 uurs economie hadden, waarin we tegen allerlei deadlines en verplichtingen aan liepen. Waardoor er veel burn-outs, scheidingen en psychische problematiek was. En dat allemaal door het coronavirus.
En die sneltreinvaart is er opeens helemaal uit. Naast de angst en zorgen om baan en gezondheid is dat een positief punt aan deze situatie. Het is als bij een fiets: als je stop met trappen, komt hij langzaam tot stilstand. Dat gevoel heb ik ook met de wereld deze periode, alsof hij langzaam tot stilstand is gekomen.


Priroriteiten
Opeens gaan we weer belangrijk maken wat het belangrijkste is. We ontdekken nieuwe mogelijkhede

n, thuiswerken, thuisscholing, online workshops enz. Geen sociale verplichtingen zoals verjaardagen, sporten, clubjes enz. Dit heeft het grote nadeel dat er vereenzaming op kan treden. Zeker bij de mensen in verpleeg- en ziekenhuizen, dat besef ik ook goed. Naar hun gaat mijn hart uit.

Grotere plaatje
Kijkend naar het grotere plaatje was deze noodrem hard nodig. Het is een reset van de wereld,  we weten nog niet hoe dit gaat aflopen, we weten alleen dat de toekomst onzeker is en dat we voorlopig nog niets kunnen plannen. Is het een omslag naar een wereld waar mensen beter tot hun recht kunnen komen? Waar niet alles draait om geld, macht en prestaties?

Op mijn facebookpagina plaats ik regelmatig filmpjes van zo’n 2 minuten, met mijn kijk op de wereld. Ik volg weinig mainstream nieuws zoals krant of journaal. Daarnaast volg ik veel internationaal alternatief nieuws. Ik heb het idee dat er achter de schermen heel veel gebeurt!
De valkuil voor mij is dan wel dat ik teveel in mijn hoofd ga zitten dus ik moet het echt doseren. Ik merk dat aan mijn oor, de tinnitus komt onmiddellijk terug als  ik over mijn grens ga. Ik zie het oorsuizen dus als mijn barometer. En het helpt om er zo positief naar te kijken in plaats van te denken dat ik een tinnitus patiënt ben en er gen invloed op heb. Voor wie geen idee heeft wat tinnitus is: stel je voor dat je iemand wilt bellen en je draait per abuis het faxnummer (bestaan ze nog?) in plaats van het telefoonnummer, dit gebeurde mij vroeger nogal eens. Dat faxgeluid dat heb ik in mijn oor als de tinnitus opspeelt. Om de rust in mijn hoofd te bewaren of terug te halen doe ik dagelijkse meditaties en wandel ook elke dag. Maar je ziet het: ook ik heb mijn uitdagingen.

Ik heb een meditatie opgenomen met de kleuren van de 7 chakra’s. Wil je deze ontvangen  stuur me even een whatsappje.

Sparren

Heb je zorgen en wil je ze delen of zoek je een luisterend oor?  Neem gewoon even contact op, ik heb allerlei online contact mogelijkheden (zoals Zoom)  en een kwartier of halfuur sparren kan vaak al erg opluchten. Dit doe ik gratis voor je want juist in deze tijd hebben we elkaar zo hard nodig.
Ook vind ik het fijn om te weten hoe het met je gaat, stuur me gerust een reactie op deze mail.

PS er zijn veel tips om je immuunsysteem te versterken, en het is een aanrader om je hierin te verdiepen. Het is te veel om op te noemen hoe je op natuurlijke wijze je gezondheid kunt stimuleren.
PSPS de lezing over de pijnappelklier op 19 april gaat door. We gaan deze online doen, dus je kunt lekker thuis mee doen. Geef je dus op want dit is bijzonder interessant en behoorlijk actueel.
PSPSPS de praktijk is nog steeds open, het contact gaat via Zoom, online dus. Dit lijkt op skype alleen hoef je er zelf geen account voor te hebben, je krijgt van mij een linkje waar je op kunt klikken, dat is alles.
PSPSPSPS Familieopstellingen Deze 4 daagse  training is voorlopig uitgesteld.

Ik wens je veel rust, sterkte en bezinning de komende tijd.

Hartelijke groet,
Tini Worp