Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.

15 juni 2012 Uit Door Tini

In Amerika is het heel normaal dat je een counselor hebt. Dat is je persoonlijke raadgever. Je klankbord. Iemand tegen wie je je problemen vertelt en die je ondersteunt om ermee om te gaan of ze op te lossen.
In Nederland is counseling nog steeds vrij onbekend. En dat is jammer. Want ook in Nederland kun je naar een counselor gaan met je problemen. Volgens Wikipedia is counseling een ‘laagdrempelige vorm van emotionele hulpverlening’. Laagdrempelig omdat je geen doorverwijzing van je huisarts nodig hebt. Emotionele hulp betekent voor jou een steun in de rug, een spiegel, een klankbord, een prikkel tot zelfreflectie, versterking van je zelfvertrouwen, je keuzes helder krijgen enz.

Get what you want.
Earn what you deserve.
Know your choices.
Change.
In other words, begin now to experience the life you’d most enjoy.
That’s what Coaching can do for you.
Joyce K. Reynolds (business coach)

Met counseling (ook met coaching) krijg je inzicht en word je effectiever, succesvoller en gelukkiger. Je komt in je kracht. Probeer het eens een keer*, ervaar hoe het is om jouw verhaal tegen iemand te vertellen. Het is niet eng, het is wel verhelderend en prettig. In een vertrouwelijke omgeving. Ik heb nog nooit een cliënt gehad die spijt kreeg van zijn komst.
Alle cliënten die ik heb gehad zijn blij met het inzicht dat ze hebben gekregen door de gesprekken en de oefeningen. Zij zijn verbaasd over de kracht die ze hebben ontdekt. Ze besluiten voor zichzelf te kiezen. En om niet meer te handelen vanuit wat anderen denken.

* Sommige verzekeraars vergoeden de consulten.

Hoe heerlijk zou het zijn om in altijd je kracht te staan en keuzes te maken die in de eerste plaats voor joú goed zijn?