Jezelf laten zien op social media is een groeiproces

20 april 2012 Uit Door Tini

Ruim een jaar twitter ik actief. Voordat ik eraan begon, dacht ik: “wat heb ik dan te zeggen?” En het boeit mij toch niet dat iemand nu bijvoorbeeld schoenen aan het kopen is of waar iemand zit? Dit hoor ik ‘nog-niet-twitteraars’ ook vaak zeggen.

Ik ben altijd wel geïnteresseerd in nieuwe dingen dus de nieuwsgierigheid won het van de scepsis. Ik heb er een aantal workshops over gevolgd en ben het steeds meer gaan doen.

Ik merkte dat het veel leuker wordt  als je verbinding maakt met anderen. En dan opeens zie je de mogelijkheden van social media. Twitter brengt de wereld bij je in de huiskamer. Je kunt zelf kiezen (bestuur je eigen bus) met wie je verbinding aan gaat. Om in je kracht te blijven is het goed om met inspirerende mensen om te gaan. Waar ontmoet je die?Op Twitter!

Om een voorbeeld te geven: vorige week had ik een blog geplaatst over hoe je als ondernemer gelukkig wordt. Een uur na het plaatsen werd ik al gebeld door een ondernemer die een afspraak wilde maken. Ik kan wel zeggen dan meer dan de helft van mijn klanten mij weet te vinden via social media.  

En wat heb ik (of jij) te zeggen op twitter? Ik weet zeker dat jij heel veel van je vak weet. Je kunt dus over jouw vak tips delen die voor anderen interessant zijn. Dan ben je interessant om te volgen. Zo ontstaat verbinding! Als je een vraag hebt, kun je die stellen via Twitter door #DTV of #durftevragen in je tweet te zetten. 9 van de 10 keer heb je binnen een paar minuten een aantal antwoorden die jou verder helpen. En zo ontstaat ook verbinding. Deel je kennis en durf te vragen, maak verbinding dan wordt twitteren heel leuk.

Is dat eng?
Ja, het voelt als een soort van uit de kast komen. Je stelt je kwetsbaar op en dat is een stretch. Ligt uit de comfortzone je groei of daarbinnen? Om die stretch te durven maken kan een proces zijn. Daarom vind ik het zelf uitermate leuk om social media training te geven. Het is mijn vak om mensen te helpen stretchen.

Als je meer bekendheid wilt krijgen en meer succes wilt boeken dan kun je niet meer zonder social media. Zelf ben ik actief op Twitter, Facebook en Linkedin. Ik nodig je van harte uit om de verbinding met mij aan te gaan.

Wat zijn jouw tips om jou en je bedrijf meer bekendheid te geven en dus het succes te vergroten?