Seminar DOORBRAAK

23 april 2014 Uit Door Tini

 Het begon met een spontaan idee afgelopen winter. Een seminar organiseren… ik? Waarom niet?! Ondernemers met elkaar in verbinding brengen op inspirerende wijze. Dat zou leuk zijn. Ik kijk graag naar TEDx talks; dit zijn korte presentaties waarin nieuwe ideeën worden overgebracht in Jip en Janneketaal (ideas worth spreading) en dacht aan zoiets: korte presentaties  met nieuwe ideeën, lekker eten erbij en netwerken.

Op 16 april was het zover. Na een intensieve periode van voorbereiding brak de dag aan. De voorbereiding bestond uit mensen vragen om, thema bedenken, sprekers regelen, website maken, locatie bespreken en zorgen dat het programma aantrekkelijk genoeg was om mensen aan te trekken. André Stuut, Jacco Deen en Wim Joosten zeiden meteen ja, ja  om het mede te organiseren en ja om zelf een presentatie houden op het seminar.

Om 16.15 uur kwamen de eerste deelnemers en om 17.00 uur trapte dagvoorzitter Frits Meester af. Eerst hadden we de presentaties van Wim Joosten over hoe je in een half uur tot een business doorbraakidee kunt komen, Jacco Deen over hoe je je website klaarstoomt voor de toekomst en André Stuut over hoe je klanten tevreden houdt, iets dat elke ondernemer weet gebeurt het ook in jouw bedrijf in alle gelederen? Na André  was ik aan de beurt om mijn verhaal te doen.  Ik vertelde over hoe het verlies van mijn broer in 2006 uiteindelijk aanleiding was, om na een moeilijke periode van overspannenheid, mijn baan in de financiële wereld op te zeggen en voor mezelf te beginnen. Heel open heb ik verteld over de signalen die ik negeerde, de rouwperiode die ik niet had gehouden en wat er met mij gebeurde.

Mijn stem had het een paar uur daarvoor begeven en met schorre stem deed ik mijn verhaal. Het was doodstil in de zaal. Er was veel herkenning. Ik vertelde welke eigenschappen mijn valkuil zijn geworden voor burn-out. En dat mijn oor in die periode voor dat ik ziek werd begon te fluiten. Na afloop kwamen er drie mensen naar me toe die ook een fluitend oor hebben. Bij mij is het zo goed als overgegaan, nu fluit mijn oor als waarschuwing, dan weet ik dat het acculampje brandt en dat ik mijn accu mag opladen.

Achteraf zie ik deze periode als het beste dat mij is overkomen. Maar met wat meer kennis had ik niet zo diep hoeven gaan. Ik heb ontzettend aan mezelf getwijfeld ik werd er zo onzeker van, dacht dat ik niets meer goed kon doen. Ik wist niet meer wie ik was en dat was heel eng!

Na het herstel ben ik gaan studeren en ben ik twee jaar later voor mezelf begonnen. En dat was ook een bijzondere periode. Ik heb mezelf opnieuw uitgevonden, ben herboren als ondernemer.  Wat ik tot die tijd niet gewend was, moest ik toen als ondernemer gaan doen: mezelf laten zien, vertellen wat ik voor je kan doen, netwerken, folderen, samenwerking zoeken enz.

Oftewel uit de comfortzone stappen. Steeds weer nieuwe dingen doen zo blijf ik groeien.

Na mij vertelde Raymond Groot van Groot Schoenmode en lekkerkoken.nu zijn verhaal. Over wat hij leerde van zijn vader en van het leven. Hoe hij als rasondernemer steeds weer nieuwe wegen inslaat. Maar Raymond heeft met zijn gezondheid in 2013 een heel spannende en intensieve tijd gehad. Raymonds visie is: ‘Steek je kop niet in het zand want dan stik je’.

Na de presentaties kregen de deelnemers een ludieke netwerkopdracht mee. De stemming was opperbest onder alle aanwezigen. Iemand zei na afloop: dit was het leukste netwerkevenement van het laatste halfjaar. Het zou heel goed kunnen dat DOORBRAAK2 over een half jaar wordt gehouden. Misschien ben jij er dan ook bij!

[slideshow_deploy id=’3000′]

Dank aan iedereen die geholpen heeft en aanwezig is geweest, in het bijzonder:

Dagvoorzitter Frits Meester
Gastvrouw Kitty Sleutel
Gastvrouw Vronique Dekker
Spreker/organisator Wim Joosten
Spreker/organisator Jacco Deen
Spreker/organisator André Stuut
Spreker Raymond Groot
Fotograaf Johan Worp
Filmcrew Wim Alting Siberg van 4imago
Cameravrouw Larissa Stuut
Cameraman Henk Raam
Peg Doodeman en de medewerkers van t Twiskerslot