Uitstelgedrag uitstellen

29 juli 2020 0 Door Tini

Uitstelgedrag uitstellen

Ik zeg altijd dat ik het leukste werk van de wereld heb. Het geeft me energie, ik kan me er helemaal in kwijt, ik leer elke dag dus ik zou niets anders willen doen dan dit. Met mensen sparren, ze soms een liefdevolle schop onder hun kont geven, ze een spiegel voor houden, tevens komt er vaak een stukje eigen thema om de hoek kijken, dat pak ik dan ook weer mee. Altijd meester en leerling tegelijk dus.
En ook bij dit werk horen dingen die me niet zo blij maken. Voor mij is dat een stukje administratie…

Ik hanteer de 80-20 regel: 80% moet leuk zijn en die 20% horen nu eenmaal bij het totaal pakket.
Alleen als die 20% zich voordoet merk ik dat ik neig naar uitstel gedrag . Ken je dat dat opeens klusjes als stofzuigen, de vaatwasser uitruimen enz heel nodig zijn? En ik krijg zo’n kriebel in mijn buik, een beetje onrustig, unheimisch.. en het zit maar in mijn hoofd. Ook al doe ik eerst andere dingen die ik leuker vind, het blijft in mijn hoofd zitten.

Voor mij werkt het het beste om er maar meteen mee aan de slag te gaan, des te minder tijd is er voor dat onrustige gevoel. En elke keer weer merk ik dat als ik eenmaal bezig ben, het haast altijd lijkt mee te vallen, soms ga ik het zelfs nog leuk vinden terwijl ik bezig ben!

En als het dan af is… wow dat geeft me toch een fijn gevoel, alsof er iets van mijn schouders is afgevallen. Het geeft de ruimte terug in mijn hoofd en ik kan me weer rustig storten op mijn ‘normale’ werk.

Hoe stel jij je uitstelgedrag uit, wat werkt voor jou?

uitstelgedrag