Veel mensen staan niet in hun kracht

6 december 2019 0 Door Tini

Veel mensen staan niet in hun kracht
En beseffen niet hoe dat komt.

In de 10 jaar dat ik dit werk doe, is het opvallend dat veel mensen onzeker zijn, bezwijken onder de druk van de huidige maatschappij, het gevoel hebben niet echt deel te nemen maar toe te kijken (dissociatie), zich voegen naar anderen en zichzelf steeds weer op het achterste plan te zetten.
Vaak komt dit voort uit oude mechanismen die je ontwikkeld hebt als over-levingsstrategie, in je jonge jaren, dat kan zijn voor je geboorte of zelfs in een vorig leven.

Alles wat een aanstaande moeder doormaakt aan stress en trauma’s komt hoe dan ook bij het baby’tje in haar buik terecht. Dat klinkt misschien raar, want je hebt geen bewust geheugen van die periode maar in je onderbewuste ligt het allemaal opgeslagen. In trance kunnen we dit opvragen, en dat geeft inzicht in waar gedragingen en angsten vandaan komen.

Angst heeft ook altijd een voorliggende reden om weer op te duiken. Als iets je diep raakt of bang maakt of wat voor emotie dan ook, is het een trigger van een oude gebeurtenis of situatie, die je je wellicht niet eens kan herinneren. Maar jouw onderbewuste wel en dat reageert.
Onzekerheid leidt tot het je ten dienste stellen van anderen. Zolang je er voor de ander bent, zullen ze je niet snel afvallen. Want daar zit de diepe angst, voor afwijzing of buitensluiting.
Boeiende materie dus om je patronen te onderzoeken